Společnost

Láska z archivu: Cindy Crawford a Richard Gere

Potkali se v době, kdy on byl nejžádanější herec a ona nejrychleji rostoucí hvězda modelingu. Společně vytvořili dokonalý hollywoodský pár snů s obrovským vlivem na módní scénu. Jejich vztah skončil právě kvůli tomu. Podívejte se na ikonické momenty vztahu Cindy Crawford a Richarda Gera.
Foto: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images
Cindy Crawford a Richard Gere na předávání Oscarů, březen 1991
Cindy Crawford a Richard Gere se potkali v roce 1988 na barbecue party slavného módního fotografa Herba Ritse, který později s Crawford vytvořil celou řadu ikonických fotek. Pár svůj vztah veřejně přiznal v roce 1990 v Cannes a v ten moment vypukla horečka. Jedna z nejkrásnější dvojic 90. let se objevovala jak na červeném koberci filmových premiér a cen, tak na přehlídkách. Média byla supermodelkou a hercem posedlá nejen pro jejich slávu, ale také kvůli dokonalému stylingu.
Svatba se konala 12. prosince 1991 v Las Vegas. „S Richardem jsme spolu chodili několik let a v jednu chvíli jsem si říkala: ,Jdeme do toho, nebo ne?' A on řekl: ,Pojeďme dnes večer do Vegas,'" vyprávěla později Crawford. „Nebyla to svatba, o jaké jsem snila. Bylo to tak na poslední chvíli, že jsem si prostě vzala kostým od Armaniho. Byl moc hezký, ale nesnila jsem o tom, že se budu vdávat v tmavě modrém kostýmku. Snubní prsten byl vyrobený z alobalu, protože to bylo na poslední chvíli. Ale za družičku mi šel Herb Ritts!"
Navzdory spoustě společných fotek, z nichž se mnohé zapsaly zlatým písmem do dějin módy, pár netrávil dost času společně a rozešel se po pouhých čtyřech letech manželství. Jejich láska se stala obětí věkového rozdílu a především jejich kariér. On šel z filmu do filmu a zároveň se intenzivně věnoval boji za lidská práva. Její hvězda stoupala ještě rychleji a stala jednou z pěti nejžádanějších modelek světa, fotila jednu obálku a kampaň za druhou, návrháři se předháněli, aby ji získali pro svou přehlídku. Crawford navíc velmi rychle pochopila, jak se svým výjimečným statusem pracovat. Později v rozhovoru s Oprah prohlásila, že ji právě Gere naučil, jak být slavnou. Revlon jí platil milionové honoráře, aby propagovala líčení této značky, ona sama vydávala několik let vlastní kalendáře, knihu o líčení, slavná fitness videa a systematicky se proměňovala ze supermodelky v superpodnikatelku a CEO značky Cindy Crawford
Připomeňme si devadesátkovou módu prostřednictvím páru, který vynikal mimořádným smyslem pro eleganci i ležérní styl.