Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Novinky

Velkolepé návraty Zkrocené hory

Magda Žůrková24. 3. 2023
Nový snímek Strange Way of Life, který otevře letošní ročník festivalu v Cannes, pochází z dílny španělského režiséra Pedra Almodóvara a volně navazuje na film Zkrocená hora. V hlavních rolích se v něm představí Ethan Hawk a Pedro Pascal, a i když jde o krátký snímek, máme se na co těšit.
Pedro Almodovar
Foto: Getty Images
Pedro Almodovar
Třicetiminutový queer film je Almodóvarovou interpretací snímku Zkrocená hora (Brokeback Mountain). Ten měl v roce 2005 dokonce sám režírovat, avšak režisérské křeslo nakonec obsadil tchajwansko-americký tvůrce Ang Lee. Děj nové verze by se přitom měl točit kolem známých postav kovbojů Silvy a Jakea, dvou mužů, mezi nimiž vzplanuly city, a nyní se oba znovu, po pětadvaceti letech, setkávají.
Jde teprve o druhý Almodóvarův film v angličtině. Kostýmy k snímku navrhl samotný Anthony Vaccarello, umělecký ředitel Saint Laurent.
Pedro Pascal
Foto: Getty Images
Pedro Pascal
Ethan Hawke
Foto: Getty Images
Ethan Hawke
A je tu ještě jeden projekt, který naváže na Zkrocenou horu, jež navždy změnila tvář rigidního filmového průmyslu — stejnojmenné drama, které uvede 10.5. 2023 nové londýnské divadlo Soho Place. A zatímco na plátně jsme v původním filmu sledovali osudy Ennise Del Mara (Heath Leadger) a Jacka Twista (Jake Gylenhall), ale také jejich rodin, hra se má soustředit výhradně na dvě hlavní postavy.