Novinky

Velkolepé návraty Zkrocené hory

Nový snímek Strange Way of Life, který otevře letošní ročník festivalu v Cannes, pochází z dílny španělského režiséra Pedra Almodóvara a volně navazuje na film Zkrocená hora. V hlavních rolích se v něm představí Ethan Hawk a Pedro Pascal, a i když jde o krátký snímek, máme se na co těšit.
Foto: Getty Images
Pedro Almodovar
Třicetiminutový queer film je Almodóvarovou interpretací snímku Zkrocená hora (Brokeback Mountain). Ten měl v roce 2005 dokonce sám režírovat, avšak režisérské křeslo nakonec obsadil tchajwansko-americký tvůrce Ang Lee. Děj nové verze by se přitom měl točit kolem známých postav kovbojů Silvy a Jakea, dvou mužů, mezi nimiž vzplanuly city, a nyní se oba znovu, po pětadvaceti letech, setkávají.
Jde teprve o druhý Almodóvarův film v angličtině. Kostýmy k snímku navrhl samotný Anthony Vaccarello, umělecký ředitel Saint Laurent.
Foto: Getty Images
Pedro Pascal
Foto: Getty Images
Ethan Hawke
A je tu ještě jeden projekt, který naváže na Zkrocenou horu, jež navždy změnila tvář rigidního filmového průmyslu — stejnojmenné drama, které uvede 10.5. 2023 nové londýnské divadlo Soho Place. A zatímco na plátně jsme v původním filmu sledovali osudy Ennise Del Mara (Heath Leadger) a Jacka Twista (Jake Gylenhall), ale také jejich rodin, hra se má soustředit výhradně na dvě hlavní postavy.