Man

Sam Smith o skincare rutině a čtyřech krocích k dokonalému make-upu

Autor hitu Diamonds měl k líčení vždy blízko. „Od čtrnácti let jsem do školy každý den chodil s výrazným make-upem. Dělal jsem si obočí, nalepoval falešné řasy a konturoval tvář k nepoznání,“ přiznává britský zpěvák. 
„O svém pohlaví jsem začal pochybovat ve čtrnácti nebo patnácti. Make-up byl pro mě svým způsobem formou přežití,“ říká v exkluzivním videu pro Vogue s tím, že až poté, co prorazil na hudební scéně a začal kvůli turné cestovat po světě, zjistil, že je důležitá také každodenní skincare rutina. Řídí se radou zpěváka Pharrella Williamse a při mytí obličeje používá výhradně ledovou vodu. Po použití cleanseru, dvou sér a očního krému se vždy cítí plný energie a připravený na dlouhý den ve studiu. 
V současné době nedá dopustit na zabarvený ochranný krém s vysokým SPF faktorem značky Heliocare, gel na obočí MAC Cosmetics, řasenku Better than Sex od Benefitu a lesk na rty Haus Labs od Lady Gaga. Celý look zafixuje sprejem od Urban Decay. 
Svěřuje se s problémem, který více či méně postihuje značnou část mužů. „Vlastně jsem o tom nikdy moc nemluvil, ale začaly mi dost padat vlasy.“ Po poradě se svým kadeřníkem se nakonec rozhodl pro transplantaci. „Výsledek je ohromující,“ dodává s úsměvem, zatímco používá stylingový krém Shu Uemura. 
Na závěr zdůrazňuje, že bychom neměli zapomínat na své duševní zdraví. „Můžete si na tvář namazat, cokoliv chcete, ale pokud se nestaráte o svou mysl a tělo, stejně se to projeví.“