Man

Regé-Jean Page o nové vůni, která přepisuje kódy mužnosti

Důvěrně známá, a přesto jiná. Ikonická pánská vůně od Armaniho přichází ve zcela novém složení, s novou tváří a novým pohledem na podstatu mužnosti. Novinku, která by vás rozhodně neměla minout, vám představí hvězda kampaně Regé-Jean Page.
Foto: Damon Baker pro Giorgio Armani Beauty
Regé-Jean Page
Když si Giorgio Armani vybíral tvář pro novou podobu ikonické pánské vůně Armani Code Parfum, hledal někoho, kdo je dostatečně elegantní, dostatečně cool a kdo přepisuje zavedená pravidla. Jednoznačnou volbou byl Regé-Jean Page, 34letý herec, jehož hvězda raketově vystřelila po uvedení první řady netflixového seriálu Bridgertonovi. Je to osobnost, která boří řadu pravidel. Od představy, jak by měl vypadat šlechtic v historickém seriálu, až po vlastní soukromí. Výběr rolí, svoji bezchybnou image a vlastně každý krok, který učiní, to vše si Regé-Jean Page, jak se můžete dočíst v exkluzivním rozhovor v říjnovém vydání Vogue, velmi pečlivě chrání. Mohl se snadno nechat zaškatulkovat, ale tomu se vehementně brání.
Každý kód, každý řád se neustále přepisuje — technologicky i společensky. Jediným omylem je myslet si, že kódy mužnosti byly někdy neměnné nebo pevně dané.“
Foto: Damon Baker pro Giorgio Armani Beauty
Regé-Jean Page
„Myslím, že muži mají povinnost naučit se, jak posilovat a podporovat své okolí. Tradičně se na ně pohlíží v roli ochránce nebo živitele. Myslím si ale, že nejsilnějším způsobem, jak mohou muži chránit ostatní lidi, je poskytnout jim více vlastních schopností a moci. V tom spočívá skutečná síla,“ říká Regé-Jean Page k novým kódům mužnosti, o které se celý koncept nové vůně Armani Code Parfum opírá. „Vůně je úzce spjata s tím, jak se cítíme — emocionálně sami se sebou, s druhými, s přitažlivostí. Čím širší projevy mužnosti ve vůni přijímáme, tím širší spektrum mužnosti budeme emocionálně přijímat.“
Parfém v lesklém, černém doplnitelném flakonu s oblými rohy už na první pohled působí sofistikovaně, ostatně jako všechno nesoucí jméno italského designéra, avšak podvědomě si vůni nespojíte s jediným módním stylem. Pro někoho představuje ideální doplněk k tričku a teniskám, jiný v ní uvidí perfektní spojení k saku z nejlepšího kašmíru, jiný k dokonale padnoucímu smokingu.
„Armani Code Parfum ve mně vyvolává pocit rovnováhy a sebedůvěry.“
Značka svěřila samotnou kompozici vůně francouzskému parfémáři, který se již pod Armani Code podepsal před deseti lety. Antoine Maisondieu koncept Code zná velmi dobře, ve svém portfoliu má šest flankerů, Armani Code Parfum je tedy jeho sedmým. Herec na setkání s tímto tvůrcem vzpomíná následovně: „Skvěle jsme se bavili — velmi jsme se sblížili, když jsme si uvědomili, jak podobné je skládání a mluvení o vůni a hudbě. Obojí souvisí s vytvářením emocionální odezvy, a to na základě harmonie mezi různými tóny a texturami vytvářením různých akordů a souborů. Některé jsou dokonale hladké a jemné, jiné lehce disharmonické a robustní, aby vytvořily něco komplexnějšího a vyzývavějšího. Od základních tónů až po ty nejvyšší — vše musí spolupracovat v harmonii a rovnováze.“ Právě harmonie a rovnováha jsou pro dřevitě-aromatickou novinku klíčová slova. 
„Jejím srdcem je přitom důvěrně známá mužnost s dřevitými základními tóny a pižmem, spojená s květinovější komplexností, která jí umožňuje moderní sofistikovanost a svěžest.“
Maisondieu pracoval se svěžestí bergamotu, noblesou kosatce (přírodního i toho syntetického), jemností šalvějových lístků z Provence spolu se smyslností brazilských tonka fazolí a cedrovým dřevem z Virginie, které dává vůni pevné základy. Co cítí Page, když si k vůni přičichne? „Vzrušení,“ reaguje bez rozmýšlení. „A intenzivní nadšení. Hned poté mě zaujmou všechny ty jemnější a tajemnější tóny, které se vznáší vzduchem. Připadá mi to fascinující.“ Už chápete, proč si Armani vybral právě tuto osobnost? Vedle její dokonalé image sehrál roli i fakt, že parfém herce nadchl natolik, že jej zná do nejmenších detailů, včetně otázek udržitelnosti — a ta je pro Armaniho stejně zásadní jako kvalita a elegance jeho výtvorů.
Vůně Armani Code Parfum, GIORGIO ARMANI
„Myslím, že znovuplnitelný flakon je pozitivním krokem k posílení kultury, která je méně nehospodárná a udržitelnější — a to jak ve velkém, tak v malém. Musíme převzít odpovědnost za osobní spotřebitelská rozhodnutí i za rozhodnutí týkající se výroby ve velkém měřítku, ruku v ruce,“ zdůrazňuje Page. Elegantní lahvička Armani Code Parfum se dá doplňovat, čímž výrazným způsobem ovlivňuje dopad na životní prostředí. 
O tom, že značka bere ekologii a udržitelnost velmi vážně, svědčí i výběr jednotlivých ingrediencí, pečlivé sledování jejich kvality a zdroje, férové mzdy pěstitelů a fakt, že parfémy procházejí zásadním updatem balení. Pokud vás zajímají konkrétní čísla, tak u flakonu o velikosti 75 mililitrů ušetříte při doplňování 38 % skla, 67 % kovů a 20 % plastu. Brand Armani Beauty se ale zároveň zaměřuje na zachování lesů. Od roku 2019 podpořil šest programů na ochranu lesů v Zimbabwe, Brazílii, Peru a na Madagaskaru. Díky tomu se povedlo zachovat více než 16 tisíc hektarů lesa a prostřednictvím fotosyntézy zachytit téměř 32 tisíc tun oxidu uhličitého.
Co ještě k Armani Code Parfum dodat? Na jednu stranu známá vůně, a přesto jiná, dokáže snadno přesvědčit, proč by právě ona neměla chybět ve vašem parfémovém šatníku. Nosit se dá stejně dobře na den i večer. Je easy-to-wear i náročná. Jednoduchá a přitom komplexní. Mužná, něžná, silná i jemná zároveň. Vůně mnoha podob. Kterou tvář ji dáte právě vy, je jen a pouze na vás.
Exkluzivní rozhovor s Regé-Jean Pagem, v němž herec mluví také o svých plánech, dětství a životních rolích, najdete v říjnovém vydání Vogue Czechoslovakia na stránkách 84 až 87.
Tento článek vznikl ve spolupráci s Giorgio Armani Beauty