Móda

Valeria Lipovetsky v Miláně

Modelka Valeria Lipovetsky, jedna z ambasadorek italské značky spodního prádla Calzedonia, se proslavila stejnojmenným Youtube kanálem a nyní se věnuje úspěšnému podcastu Not Alone Podcast o sebepoznání, mateřství, partnerství, přátelství a kariéře. Minulý týden v Miláně se zúčastnila eventu nazvaného Calzedomania a Vogue CS prozradila své módní tipy, ale i to, čím se ráda inspiruje. 
Foto: courtesy of calzedonia
Valeria Lipovetsky
V Miláně jste byla jen na pár dní. Máte nějaké tipy na rychlé a efektivní balení?
Není to nic převratného: univerzální kusy jsou celým tajemstvím. Nejen na cesty, i v každodenním životě. Čím více klasických kusů budete mít (například široké džíny, bílé tričko, oversized strukturovaný blejzr a jednoduché baleríny), o to méně stresující bude vždy ráno vaše oblékání. Zároveň můžete hledat nové způsoby jak věci nakombinovat, a to v rámci kapsulového šatníku.
Kde čerpáte módní inspiraci?
Vždycky jsem razila svůj základní styl. Během let jsem se navíc naučila, co funguje na mou postavu. Klíčem je pohodlí a střih. Co se týče inspirace, ráda se dívám na to, co se děje na přehlídkových molech a ve street stylu. Také přemýšlím o tom, v jaké životní fázi se zrovna nacházím — to vše se odráží v mém momentálním stylu. Například v současné době se díky podcastu Not Alone přikláním k intuitivnější a strategičtější stránce svého já, takže jsem se zaměřila na neutrální barvy a rychlou přípravu — abych se mohla soustředit na jiné věci.
Jak nosíte punčocháče?
Myslím, že punčocháče pod mini sukní nebo pod šaty udělají outfit okamžitě elegantní. Miluji průsvitné, tmavé punčocháče s černým švem vzadu nebo průsvitné černé s puntíky. V kombinaci s černými lodičkami skvěle prodlouží nohy.
Jak byste popsala svůj styl. Třemi slovy...
Řekla bych: klasický, pohodlný a stále se vyvíjející!
Můžete jmenovat módního návrháře nebo ikonu, která vás ovlivnila, když jste vyrůstala? 
Řekla bych, že to bylo vždycky něco mezi Audrey Hepburn a Kate Moss. Miluji nevázaný, cool holčičí styl v kombinaci s ženštějšími, klasickými siluetami. Baví mě hrát si na pomezí těchto dvou světů. 
Jaký módní trend by se měl vrátit?
Mám pocit, že se vrací snad všechno. Cokoli může být trendy, pokud to nosíte správně. Už nepanují žádná „ne“ — můžete nosit úzké džíny, nebo široké nohavice, s vysokým pasem, nebo s nízkým. Jde jen o to trendy zachytit podle vás samotných. 
Můžete se podělit o tipy, jak dát dohromady stylový a funkční šatník?
Některé ze svých nejoblíbenějších věcí jsem našla na resale platformách, včetně balerínek Chanel, a často nošených podpatků Paul Andrew. Ale ještě k všestrannosti — ujistěte se, že investujete do vysoce kvalitních položek, které lze stylovat více způsoby, spíše než se zlákat trendy, které rychle přijdou a rychle odejdou.
Jak se vám líbil event Calzedomania a co pro vás bylo vrcholem večera? 
Tým Calzedonie odvádí skvělou práci. Dokáže spojit lidi a udělat nečekané věci zábavným způsobem. Nejzajímavější bylo sledovat různé kreativní způsoby, kterými styovali punčocháče Calzedonia. Připadalo mi to jako oslava módy, kreativity a zároveň zábavy.
Dalšími hosty Calzedomanie, která otevírala fashion week v Miláně, byly ambasadorky Toni Garrn, Ashley Graham nebo Leighton Meester. Nechyběla ani česká moderátorka a influencerka Zorka Hejdová, ale ani Ema Müller, naše contributing editor.