Trendy

Milano Fashion Week: Rambaldi v Memento Amori vrátil na molo UGGy

Poměrně čerstvé jméno na módní scéně, jehož věhlas ovšem neustále stoupá. Nová kolekce na sezonu podzim – zima 2024/25 potvrzuje, že Marco Rambaldi představuje budoucnost italské módy.
Foto: Marcus Tondo
Kolekce podzim - zima 2024/2025, MARCO RAMBALDI
Nová kolekce Memento Amori ukazuje, v čem je Rambaldi nejsilnější: Dokáže doručit statement, mít rukopis, a přesto se nevyhýbat trendům. I tentokrát hrají v kolekci prim jeho typické pleteniny, které ho proslavily.
Motivy háčkovaných deček si berou nostalgickou inspiraci od italských babiček, strojově pletené šály se srdíčky si hrají s pop-artem a symbolikou, která je pro Rambaldiho typická, stejně jako maximální využití deadstockových látek.

Rambaldi a jeho móda pro všechny

Rambaldi se sice inspiruje italskou uměleckou scénou hippie éry, uměním a jmény, která se nebála aktivismu, ale jeho kousky jsou doslova apoteózou současné estetiky generace Z pozvednuté na novou úroveň. Pleteniny s op-artovými motivy, bombery, kabáty, to vše v inkluzivním balení – na mole se vystřídaly i plus-size modelky a modelové. Jde o praktické potvrzení Rambaldiho slov o tom, že chce dělat módu skutečně pro všechny, bez ohledu na gender.
A jako třešnička na tomhle zábavném, promyšleném a dokonale zpracovaném dortu jsou customizované UGG boots. Boty, které byly v nultých letech naší módní noční můrou, se vrátily v plné síle a v podání Rambaldiho jsou to boty budoucnosti. Ať už bude jakákoli.