Trendy

Z obyčejného neobyčejné

Bílá jako okvětní plátky lilií. Bílá jako louka plná odkvetlých pampelišek. Bílá jako Valentino. Pierpaolo Piccioli vyměnil červenou, tak typickou pro italský módní dům, za nejuniverzálnější barvu ze všech, spojil haute couture s prêt-à-porter. Po vás se chce už jen jedno jediné – rozzářit svůj temný šatník o andělské šaty, košile a sukně. Teď. Hned.
Na bílých šatech není nic revolučního. Několik sezon tvoří jeden z hlavní trendů na červeném koberci a není léto, aby se ve výlohách butiků na nejprestižnějších adresách i fast-fashion řetězcích neobjevilo alespoň jednou téma bílé. Pokud se však jmenujete Valentino, bílá jako hlavní téma překvapivá je. Stejně jako do konfekce zapojit haute couture. Pierpaolo Piccioli na jaro přichází s konceptem Valentino Le Blanc, díky němuž i ti největší zastánci černé od hlavy k patě změní názor a minimalisté se zaradují. Ovšem spolu s nimi i maximalisté, pro než je dokonalost životně důležitá stejně jako voda a vzduch.
Foto: Valentino
Valentino jaro - léto 2020
Foto: Valentino
Valentino jaro - léto 2020
Foto: Valentino
Valentino jaro - léto 2020

Jedinečnost couture v prêt-à-porter

Kreativní ředitel loni v září otevřel celou přehlídku v Paříži sekcí dvanácti čistě bílých looků, další zařadil mezi neonové, zelené, oranžové, cihlové a fialové. „Chtěl jsem pracovat s něčím univerzálním a vrátit se k samotné podstatě tvaru a objemu. Proto jsem pracoval s nápadem zacházet s bílou košilí jako s haute couture.“ Díky ní se zase couture dostává větší pozornosti. Samotná bílá barva dává vyniknout precizním střihům, výšivkám a zároveň je výzvou, protože nedovoluje ani tu sebemenší chybičku. 
Bílá košile je nejdemokratičtějším, nejuniverzálnějším, ale zároveň může být i nejosobnějším oblečením.
Foto: Valentino
Detail košile Valentino Le Blanc
Valentino Le Blanc spojuje oba světy. Ve vybraných buticích Valentino si můžete nechat udělat košili nebo bílé šaty na míru, což je něco, co doposud mohli pouze klienti couture ateliéru. V bílé kolekci nechybí ani šortky, košilové šaty, pouzdrové sukně. Vše z bílého bavlněného popelínu.
Projekt není jen běžnou možností nechat si něco vyšít na košili, sami můžete ovlivnit střih, tvar a všechny ostatní detaily, stejně jako kdybyste si objednali něco z haute couture kolekce. 
A pokud byste měli pocit, že bílé stále nemáte dost, součástí Le Blanc jsou i doplňky. Samozřejmě celé bílé.