Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Trendy

Retro kožená bunda hlásí příchod. Tentokrát ve specifické barvě

Cindy Kerberová21. 2. 2024
Koženou bundu už ve svém šatníku pravděpodobně máte, ale pokud ne, právě teď je ten nejlepší moment to rychle napravit. A když už se po ní budete poohlížet, dívejte se konkrétně na jednu barvu.
Emily Ratajkowski v New Yorku, 9. února 2024
Foto: Profimedia.cz
Emily Ratajkowski v New Yorku, 9. února 2024

Hnědá kožená bunda: kvalitní klasika v nových souvislostech

Stačí se podívat na aktuální street style, ale především na celebrity, a hned vám bude jasné, že se objevil nový trend (nový ovšem v závislosti na ročníku vašeho narození) – hnědá kožená bunda v oversized střihu. Univerzální, nadčasová, znovuobjevovaná. Navíc s historií plnou revolucí a rebelů. Ani odpověď na to, jaká je nejlepší barva pro správnou koženou bundu, vás nemusí trápit. Správně je kávová, čokoládová, kaštanová, tabáková, mahagonová, sépiová, karamelová, ořechová, skořicová a vše mezi tím.
Zdá se, že tento retro kousek zcela ovládl šatník módních fajnšmekrů. Lepší způsob, jak snadno a rychle pozvednout jakýkoliv outfit, byste jen těžko hledali. Neuplyne den, aby se nějaká celebrita neobjevila v oversized hnědé kožené bundě v retro stylu. 
America Ferrera před studiem Jimmy Kimmel Live, 13. února 2024
1 / 5
America Ferrera před studiem Jimmy Kimmel Live, 13. února 2024
Foto: Profimedia.cz
America Ferrera si cestou do studia na natáčení talk show Jimmy Kimmel Live jednu takovou oblékla přes kostkované šaty s rozparkem. Elsa Hosk hnědý kožený bomber nosí často, a vzala ho dokonce i na valentýnskou večeři, kdy jím překryla dlouhé poloprůsvitné šaty v čokoládovém odstínu. Emily Ratajkowski zkombinovala při venčení svého psa několik trendů najednou, když si k retro kožené bundě z nové kolekce Miu Miu vzala džíny se širšími nohavicemi a vínové kozačky s dlouhou špičkou.
Hnědou koženou bundu samozřejmě nosí i Hailey Bieber. Její tip na styling? Semišová minisukně, hnědý svetr, zářivě bílé ponožky v lakovaných mokasínech, minikabelka a pár zlatých šperků. Influencerka Clara Perlmutter pro návštěvu přehlídky Eckhaus Latta podzim – zima 2024/2025 na newyorském fashion weeku zvolila vintage bundu ve stylu Amelie Earhart, k ní široké kalhoty tón v tónu a transparentní tylový top v tělovém odstínu. 

Zaručeně dobrá investice, která obstojí v čase

Je jasné, že tento rok se znovu investice do pořádné kožené bundy v hnědé barvě a oversized střihu vyplatí, protože pravděpodobnost, že ji budete nosit velmi často, se zdá vysoce pravděpodobná. Jiný slovy: Je na čase přijmout nadčasový styl a divokého ducha tohoto oblečení a využít ho ve svůj prospěch.
Dobrou zprávou pro všechny ekologicky smýšlející módní nadšence je fakt, že dobrou hnědou koženou bundu v retro střihu snadno najdete v každém druhém vintage shopu. Kůže z druhé ruky má kromě udržitelnosti ještě jeden klíčový bod – tu správnou patinu a autentický vzhled. Když toužíte investovat do nové, která jako retro jen tváří, zde máte několik tipů, kde si takovou pořídit.
Hnědá kožená bunda, NANUSHKA, 595 €
1 / 10
Hnědá kožená bunda, NANUSHKA, 595 €    
Foto: Nanushka