Trendy

Retro kožená bunda hlásí příchod. Tentokrát ve specifické barvě

Koženou bundu už ve svém šatníku pravděpodobně máte, ale pokud ne, právě teď je ten nejlepší moment to rychle napravit. A když už se po ní budete poohlížet, dívejte se konkrétně na jednu barvu.
Foto: Profimedia.cz
Emily Ratajkowski v New Yorku, 9. února 2024

Hnědá kožená bunda: kvalitní klasika v nových souvislostech

Stačí se podívat na aktuální street style, ale především na celebrity, a hned vám bude jasné, že se objevil nový trend (nový ovšem v závislosti na ročníku vašeho narození) – hnědá kožená bunda v oversized střihu. Univerzální, nadčasová, znovuobjevovaná. Navíc s historií plnou revolucí a rebelů. Ani odpověď na to, jaká je nejlepší barva pro správnou koženou bundu, vás nemusí trápit. Správně je kávová, čokoládová, kaštanová, tabáková, mahagonová, sépiová, karamelová, ořechová, skořicová a vše mezi tím.
Zdá se, že tento retro kousek zcela ovládl šatník módních fajnšmekrů. Lepší způsob, jak snadno a rychle pozvednout jakýkoliv outfit, byste jen těžko hledali. Neuplyne den, aby se nějaká celebrita neobjevila v oversized hnědé kožené bundě v retro stylu. 
America Ferrera si cestou do studia na natáčení talk show Jimmy Kimmel Live jednu takovou oblékla přes kostkované šaty s rozparkem. Elsa Hosk hnědý kožený bomber nosí často, a vzala ho dokonce i na valentýnskou večeři, kdy jím překryla dlouhé poloprůsvitné šaty v čokoládovém odstínu. Emily Ratajkowski zkombinovala při venčení svého psa několik trendů najednou, když si k retro kožené bundě z nové kolekce Miu Miu vzala džíny se širšími nohavicemi a vínové kozačky s dlouhou špičkou.
Hnědou koženou bundu samozřejmě nosí i Hailey Bieber. Její tip na styling? Semišová minisukně, hnědý svetr, zářivě bílé ponožky v lakovaných mokasínech, minikabelka a pár zlatých šperků. Influencerka Clara Perlmutter pro návštěvu přehlídky Eckhaus Latta podzim – zima 2024/2025 na newyorském fashion weeku zvolila vintage bundu ve stylu Amelie Earhart, k ní široké kalhoty tón v tónu a transparentní tylový top v tělovém odstínu. 

Zaručeně dobrá investice, která obstojí v čase

Je jasné, že tento rok se znovu investice do pořádné kožené bundy v hnědé barvě a oversized střihu vyplatí, protože pravděpodobnost, že ji budete nosit velmi často, se zdá vysoce pravděpodobná. Jiný slovy: Je na čase přijmout nadčasový styl a divokého ducha tohoto oblečení a využít ho ve svůj prospěch.
Dobrou zprávou pro všechny ekologicky smýšlející módní nadšence je fakt, že dobrou hnědou koženou bundu v retro střihu snadno najdete v každém druhém vintage shopu. Kůže z druhé ruky má kromě udržitelnosti ještě jeden klíčový bod – tu správnou patinu a autentický vzhled. Když toužíte investovat do nové, která jako retro jen tváří, zde máte několik tipů, kde si takovou pořídit.