Trendy

Tento vintage kousek by neměl chybět v žádném šatníku

Vedle béžových trenchcoatů a plyšových kabátů se podzimní fashion weeky hemží retro trendem, který generaci X připomene dětství a pubertu a Gen Z v ní uvidí novou příležitost vydat se do vintage obchodů na lov dokonalé kožené bundy ve velikosti XL a výš.
Foto: Getty images
collage: Emma Kotian
Když už se všichni neustále ohánějí udržitelností a pozitivním nebo alespoň zcela neutrálním dopadem na životní prostředí, nemůžeme vynechat v úvahách nad módou vintage oblečení a obchody, které se na ně soustředí a pečlivě kurátorují nabídku. U koženého oblečení a doplňků to platí dvojnásob. Navíc proč si kupovat novou kůži, když se na ní tradičně nejvíc cení patina. Mimochodem právě kvalitně zpracované kožené bundy si svou zkouškou času prošly a nejlépe se nakupují ve vintage obchodech. 
Po jaké bundě byste se měli právě tuto sezonu poohlédnout? Po objemné, s výraznými rameny a v délce minimálně do půli boků. Po přesně takové, co udávala trend v osmdesátých letech a na první pohled estetiku této éry evokuje. I když nepatříte mezi fanoušky bund a dáváte přednost elegantnějším kabátům, pořád si tento mikrotrend můžete užít a vzít za vlastní, když si obléknete k pouzdrové sukni oversized kožené sako ve stylu Melanie Griffith ve filmu Working Girl