Trendy

Neodolatelný plavkový trend: Leopardí vzory ovládnou pláže

Ať už dáváte přednost bikinám, nebo klasickým jednodílným plavkám, letos v létě se leopardí vzor stává hitem.
Foto: Tim Graham Photo Library via Getty Images
Princezna Diana
Vrací se každou sezonu a letos v létě jich uvidíme více než kdy jindy. Leopardí potisk ovládne pláže po celém světě, a proto se podívejme na ty nejstylovější modely, které by vám neměly ujít.

Leopardí plavky budou letos hvězdou pláže

Módní domy a designéři se v této sezoně vyžívají v hojné interpretaci leopardího motivu na průsvitných šatech, maxi kabátech a trenčkotech, punčochách, kabelkách a botách. Stejně jako kůže a džíny, i leopardí potisk prošel desetiletími bez jediné vrásky. Poprvé byl synonymem elegance na první módní přehlídce Christiana Diora v roce 1947, poté se stal symbolem rebelů, zejména punkové subkultury. Vzor divoké šelmy miloval Gianni Versace, stejně jako v 60. letech Yves Saint Laurent. Svůj lví podíl na jeho popularitě mají i hvězdy v čele s Brigitte Bardot a Catherine Deneuve.
Každé léto se opakuje stejný příběh. Hledáme dokonalé plavky, které bychom mohli nosit celé léto. Inspiruje nás Bella Hadid, která už v roce 2021 nosila na pláži bikiny s leopardím potiskem v kombinaci s červeným kovbojským kloboukem a přepásanou mikrosukní. Po třech letech je tento styling stále aktuální.
Zde jsou nejlepší leopardí styly na léto 2024 od jednodílných plavek a bikin až po retro střihy.
Článek vyšel v originále na vogue.fr.