Street style

Recept na kreativní street style

Opulentní, odvážné, nepřehlédnutelné, nápadité. Street style je pro kazašskou módní scénu naprosto zásadní a nikde jinde neuvidíte takový důraz na styl ulice jako v Almaty, kde se koná jeden z nejzajímavějších týdnů módy. Podívejte se, v čem přišli hosté na 9. ročník Visa Fashion Week Almaty. 
Foto: Street Style SPY - Raimonda K./@streetstylespy.dk
Street style Visa Fashion Week Almaty, květen 2024
Móda v Kazachstánu. Co si představíte? Ať už máte jakoukoliv představu, pak se zcela určitě rozchází s realitou. Tato středoasijská země má k módě mimořádný vztah a místní trh v poslední době přidává na obrátkách. V ulicích Almaty najdete butiky velkých globálních značek, Saks Fifth Avenue tu má pobočku hned vedle Ritzu a stejné pozornosti se dostává i místním tvůrcům. Je jejich tu tolik, že se ve městě konají hned tři různé fashion weeky. Ten nejvýznamnější, Visa Fashion Week Almaty, sdružuje jak kazašské tvůrce, tak i návrháře z okolních zemí, aby se prezentovali během tří dnů na jednom místě pro lokální zákazníky a mezinárodní hosty z řad módních žurnalistů a nákupčích. 
Součástí oficiálního programu je street style. Ano, skutečně v programu najdete hodinu věnovanou oblečení hostů. Zajímavost, se kterou se jinde nesetkáte, tu berou skutečně nesmírně vážně. Rušná módní scéna bývalého hlavního města Kazachstánu láká i známá jména street style fotografů. Není to špatný způsob, jak dostat zemi na mezinárodní módní mapu. 
Jak vypadal květnový street style posledního ročníku Visa Fashion Week Almaty? Plno nápaditých doplňků, kreativní make-up, spousta bílé a černé, ale také zemité tóny okořeněné odstíny béžové se špetkou neonů. Podívejte se na nejzajímavější outfity očima dánské fotografky vystupující pod přezdívkou Street Style Spy.