Sneakers

Nejlepší bílé tenisky všech dob, které schvaluje i Kaia Gerber a Kendall Jenner

Jaké jsou trendy v teniskách v roce 2024? Jaké tenisky nosí celebrity? Jaké jsou letos nejpopulárnější tenisky? Odpovědi na všechny otázky zní jasně: Bílé.
Foto: Splash News, Getty images
Asi se shodneme na tom, že najít ty správné bílé tenisky je jako najít poklad a jejich výběr vyžaduje jasnou strategii, která ovšem pod vlivem rychle se měnících trendů nemusí být tak úplně jasná. Variant je spousta. Jen si vzpomeňte na období, kdy jediným přípustným stylem byly klasické Stan Smith, které vykukovaly zpod kalhot každé celebrity a módní influencerky. Hned nato street style ovládly dad sneakers. Pak zase barevné semišové adidasky, které vystřídaly šedé New Balance. Minimalistické bílé tenisky si však stále udržují výjimečný status nadčasové ikony a věčné módní boty, která najde široké uplatnění v každém šatníku.
Při výběru těch nejlepších bílých tenisek ovšem nejde ani tak o styl, sílu podrážky nebo tvar špičky, ale o to, jak vám sedí ke tvaru vašich nohou a hlavně jak padnou. Vyhněte se výrazným detailům i logu v kontrastní barvě. Přemýšlejte nad sněhobílými sneakers jako nad součástí uniformy, kterou je a bude třeba spárovat s jakýmkoliv oblečením z jakékoliv éry od širokých džín a vyšívané halenky v boho stylu 70. let přes osmdesátkový power dressing, grunge, indie sleaze po Y2K, quiet luxury a futurismus.

Jak si vybrat ty správné tenisky

Jednoduché bílé tenisky najdete na každém rohu, možností tak máte plno bez ohledu na to, jestli se chcete řídit cenou, materiálem, nebo celkovým stylem. Podívali jsme se na současnou situaci, pečlivě zanalyzovali klasické kožené boty až po ty plátěné, retro, sportovní i ty, které by šlo s přimhouřením oka označit za formální. 
Zde je kompletní průvodce Vogue po bílých dámských teniskách a tipy, kde koupíte ty nejlepší pro každý botník a příležitost.

Klasické bílé tenisky

Celokožené tenisky

V retro stylu

Na vyšší podrážce

Plátěné tenisky

Kotníčkové tenisky

Bílé tenisky na běhání ve městě