Přehlídky

Beach-to-party and back: Ukrajinská značka uvádí udržitelnou kolekci, pro kterou neplatí místo ani čas

Populární ukrajinská značka známá pro své sportovní a udržitelné oblečení představuje novou kolekci, v níž budete chtít prožít celou sezonu. 
Foto: archiv značky
Norba kolekce jaro - léto 2022
Pokud si myslíte, že vás minimalismus, athleisture a sportovní oblečení už nemají čím překvapit, tak se podívejte na nejnovější capsule kolekci ukrajinské značky Norba. Ta se na mezinárodní módní scéně etablovala svou vizí sportovní módy, kterou můžete stejně dobře nosit v tělocvičně jako ve městě. Vše samozřejmě z ekologicky šetrných materiálů. Nová kolekce si dává za cíl provázet vás z pláže na party a dál. 
Původně měly zakladatelky značky, sestry Olha a Helen Norbovy představit novou řadu 1. března, válka v jejich rodné Ukrajině jejich plány přerušila. Oblečení navíc vyrábějí v Charkově, městě na severovýchodě země, který byl od začátku ruské invaze masivně bombardován. 
Celá kolekce, která vznikla ještě před válkou, staví na základech každého letního šatníku. Jednotlivé oděvy jsou mezi sebou snadno kombinovatelné a dají se libovolně vrstvit. Norbovy zvolily pro ně neobvyklou barevnou paletu, přičemž se drží svého typického výběru látek. Vše je ještě měkčí a jemnější díky pleteninám ze směsi viskózy a akrylu, plavky jsou z udržitelného a rychleschnoucího econylu. Nechybí ani háčkované šaty a cyklistické šortky, které k Norbě neodmyslitelně patří.
Myšlenku základního oblečení v letní kolekci rozvíjejí ještě dál a přinášejí komplexní výběr na den i noc, pláž i party, hodiny jógy i schůzky ve městě, na cesty i na doma a všechno mezi tím. Pro chladnější večery přinášejí úplety v odstínech baby blue, lnu a hořčice, plavky slouží jako top, v kalhotech se širokými nohavice můžete cvičit i pohodlně cestovat na druhý konec světa. 
Celá kolekce je v prodeji on-line na Norba.Clothing od 63 do 167 eur.