Přehlídky

Backstage London Fashion Week: Jedinečný pohled na to, co budete nosit za půl roku, za rok i dva

V Londýně můžete čekat všechno, jen ne nudu, což platí jak pro přehlídková mola, tak pro zákulisí. A že se tam dějí věci. Přijměte pozvání do VIP klubu, kam můžete vstoupit pouze na speciální pozvání. 
Richard Quinn a jeho téměř couture kolekce plná opulentních květinových potisků a radikální elegance. Simone Rocha a temně romantické vize viktoriánské Anglie v 21. století. Erdem Moralioglu pod vlivem Marie Callas a jejího femme fatale statusu doprovázeného noblesním oblečením v dramatických siluetách. Geniálně bizarní JW Anderson se svým pohledem na mladou módou. Molly Goddard balancující na hraně mezi folklórními tanci a příčetností novopečené matky. London Fashion Week přinesl spoustu vzrušujících momentů, námětů k zamyšlení, stejně jako nápadů, které rozhodně stojí za to dále rozvést a postavit na nich více než jen jednu kolekci.
Čtyřicátá sezona týdne módy v britské metropoli potvrdila status enfant terrible na globální módní scéně. Zlobivé, neposlušné dítě sice vyrostlo v pěkně urostlého čtyřicátníka, ovšem neztrácí nic se své svobodomyslnosti a autenticity, která ho odlišuje od ostatních sourozenců. Jinakost a tvůrčí svoboda (téměř) bez hranic sice musí pracovat s jistými finančními limity, ale tak to tu už chodí, všichni o nich vědí, umějí se víceméně přizpůsobit a hlavně se jimi nenechávají brzdit. Spíš naopak. Enormní soutěživost tu je součástí kultury a dostává výkony a fantazii všech sezonu od sezony na další úroveň. Tady všichni pochopili, že uspět znamená odlišit se, být o krok, raději tři až čtyři před zbytkem světa. Líheň talentů a snadno vystopovatelný prapůvod nových trendů. Když chcete vědět, co bude hýbat módním světem a vaším šatníkem za pár let, nastudujte si londýnské kolekce. Pěkně pečlivě a pořádně. Pohled do backstage vám tuto příležitost přináší na zlatém podnose.
Podívejte se do zákulisí přehlídek na sezonu podzim - zima 2024/2025, kde Acielle Tanbetova zachytila nejdůležitější detaily a atmosféru, která panovala v zákulisí i jednotlivých designérů.