Móda

Pokud letos nehodláte sundat džíny, tyhle boty vám přijdou vhod

Balerínky, ploché masité sandále i mokasíny nebo jehly. Tyhle čtyři stylingové tipy vás navedou, jak kombinovat trendy obuv s aktuálním denimem. 
Foto: getty images

Ztratit znamená nalézt

Utopit balerínky v kaskádách džínoviny je zdánlivě neslušivé. Ale od té doby, co jsou imitace baletních piškotů zářivé a třpytkaté jako vesmírné korále (jak mi napovídá AI), je to v pořádku. Nechte zpod nohavic vyhlížet jen špičky. Podobný styling se objevil i na přehlídkách Balenciaga, Marni, ale i Chanel. 


K barrel jeans jedině ostrou špičku

Džíny, jejichž nohavice připomínají sudy, mají vychýlený střih, který zajišťuje optické rozšíření, a zužují se u kotníků. Staly se senzací letní kolekce značky ALAÏA, od níž si je můžete koupit za zhruba dvacet čtyři tisíc korun. K takovému střihu se přirozeně hodí prodloužená a zúžená špička.
 
Foto: Citizens of Humanity

Placky a ohrny 

Na přehlídkách britských návrhářek Karoline Vitto a Tolu Coker měly modelky ohrnuté okraje džín až k lýtkům. So british. Takový styling nahrává mohutným chunky sandálům, co nosila sestřenka ze států už v 91'. Nebo s nimi slaďte aktuální bílé tenisky.  
Foto: Free People

Kontrasty vedou

Asi jste si všimli, že skinny jeans jsou jednou nohou zpět v našem šatníku. Za poslední dobu je několikrát vynesla například i Kate Moss, takže se nekřižujte. Sice popírají původní ideu denimu, protože v sobě mají spoustu elastanu, a tak jdou proti autenticitě původních džín, ale technologie to pro v budoucnu určitě nějak vymyslí a my začneme slimky znovu nosit. Pokud se tak stanete, obujte k nim kontrastní mokasíny. Pánské jak z hollywoodských dob na přelomu padesátých a šedesátých let. A nebo klidně ty od Gucci, které teď mají tu snad nejvyšší platformu všech dob.   
Foto: Joan Wakeham
Kate Moss