Trendy

Klapity klap, devadesátkové žabky jsou zpět

Ať jsou všechny kroky slyšet! Tupé nárazy do asfaltu jsou znovu v kurzu podobně jako Kylie Minogue. 
Foto: Getty images
Žabky jsou PADAM! Jako ostatně vše. Dobrá páteční večeře je PADAM stejně jako sobotní ráno na Stalinu. A i to lze odžít v žabkách, nezbytností z devadesátek. Nevrací se jen jako berlička plážového outfitu, ale jako obutí, se kterým projdete i kontrolou módní policie. 
Popularitu získávají třeba i na červnem koberci. I když si původně Jennifer Lawrence myslela, že na to nikdo nepřijde, v Cannes je ukrývala pod šaty. Avšak ušlechtilé historické předobrazy ani vysokou úroveň odívání na slavnostních premiérách aktuální trend nenásleduje. Jde po daleko jasnějších inspiracích. Třeba v kolekci The Row mají žabky ztělesňovat formu nenápadné nákladnosti, známé jako #quietluxury, zatímco v kolekci Margiela — i díky zahrnutí podpatku — připomínají sexy diskotékovou atmosféru. 
Nové žabky jsou tedy v podstatě parafrází samotných devadesátek, vyplatí se je brát s nadsázkou a humorem. Čili vybírejte co nejúžasnější podobu. Flitry, výrazné barvy nebo denim nevyjímaje. Narazíte i na platformy. Žádného z výše zmíněných prvků se nelekejte a kombinujte buď naprosto ležérně, nebo opulentně. K hedvábným šatům třeba podpatek a krystaly? K džínům kožený model na hardrockerské platformě, k obleku přece jen minimalistické (protože i schůzka může proběhnout na pláži). A ke lněným šatům lýkovou verzi, jdete přece zrovna z meditace...