Móda

Dua Lipa o své nové kolekci tenisek a athleisure

Minulý týden se v roli modelky ukázala na přehlídce Balenciaga v rámci pařížského haute couture fashion weeku a teď se mění v designérku. Dua Lipa představuje svou druhou kolekci sportovního oblečení a doplňků. V čem je Flutur jiná než předchozí spolupráce, proč si znovu vybrala symbol motýla a kde se inspirovala tentokrát, vám prozradí samotná múza, tvář a návrhářka v jedné osobě.
Foto: archiv Puma
Dua Lipa x Puma
Proč si anglickou zpěvačku, skladatelku a modelku zamilovali nejvýznamnější módní návrháři, asi netřeba dlouho přemýšlet. Dua Lipa je stejně cool jako její hudba, takže se není čemu divit, že se o ni přetahuje Versace a teď i Balenciaga. Demna si ji vybral jako jednu z několika slavných tváří pro svou podzimní haute couture prezentaci v salonech módního domu, Donatella ji několik sezon obléká na každý červený koberec. Přestože tyto značky mají diametrálně odlišnou estetiku i klientelu, Dua v sobě má něco, čím dokáže zaujmou oba tábory. Držitelka několika cen Brit Awards sama také navrhuje.
Ve spolupráci se značkou Puma příští týden uvede do vybraných obchodů po celém světě druhou kolekci. Tentokrát jí dala název Flutur a pro Duu typická hravá estetika je v ní zastoupena ve větší než malé míře. Více než tři desítky designů v pastelově růžových, neonově oranžových a zářivě fialových odstínech s holografickými pruhy a zelenými akcenty. „Kousky můžete stylizovat, jak chcete; můžete je rozstříhat a vytvořit různé, vzrušující způsoby nošení,“ řekla Lipa pro americkou Vogue. Vše podle ní snadno zkombinujete se svým stávajícím šatníkem a samozřejmě si můžete hrát v rámci celé kolekce, kterou navrhla tak, aby byla unisexová. 
Pro fanoušky zpěvačky nebudou některé kousky oblečení velkým překvapením, zpěvačka se do nich oblékala už na prvních koncertech současného světového turné Future Nostalgia, během kterého se zastavila také v Bratislavě. „Ráda páruji tepláky nebo tenisky s dalšími doplňky vysoké módy nebo dokonce s podpatky,“ říká. „Kolekce je také ideální na večerní tancování, kterého jsem na svém turné dělala spoustu. Tenisky jsem zkombinovala s několika neuvěřitelnými looky, na kterých jsme s mým stylistou a kamarádem Lorenzem Posoccem pracovali během turné i na mých koncertech v rámci festivalů.“
Tepláková souprava s hlubokým výstřihem dokonce odkazuje na jeden z jejích nejoblíbenějších filmů Trainspotting. „Chtěli jsme vytvořit nostalgickou teplákovou soupravu, která by byla opravdu vypasovaná, ale zároveň by mohla být pohodlná a roztomilá,“ dodává. Spolu s týmem značky Puma se od první inspirace pouliční módou 90. let rozhodla přesunout v čase na přelom milénia k rave kultuře. „Miluji fotky z dob rave,“ zdůrazňuje zpěvačka. „Je z nich cítit energie a móda byla vždycky tak zábavná. Tato období inspirují vše od mé hudby až po způsob, jakým se dnes oblékám, takže mi přišlo přirozené začlenit některé z těchto barev a siluet do této kolekce.“
Ani tentokrát nechybí motiv motýla, který tu funguje jako symbol metamorfózy a nových začátků. „Nyní, když přecházíme ke druhé spolupráci, se tento význam jen upevnil a stal se v mém životě ještě důležitějším. Mám pocit, jako by se všechno vyvíjelo a projevovalo tímto způsobem,“ říká. V limitované kolekci PUMA x Dua Lipa Flutur Drop 2, která je celosvětově dostupná od 14. července 2022 na PUMA.com a ve Footshopu, symbol motýla hledejte na zipech.