Celebrity

Benedict Cumberbatch, jehož hlas i tvář se vám vryjí do srdce

Ačkoliv ho pravděpodobně velmi dobře znáte, občas je těžké si vybavit či správně vyslovit jeho příjmení, přesto se tento charakterní herec mnoha tváří a výrazného hlasu dokázal prosadit jak v divadle, tak velkých hollywoodských filmech a za svoji práci získal mnoho ocenění. Dnes se podíváme na další oblast, ve které vyniká a jež ho právem proslavila, vítejte v seriálovém světě mistra Benedicta Cumberbatche!
Foto: Larry Busacca/Getty Images
Benedict Cumberbatch

Poslední nepřítel (The last enemy), 2008

Pětidílná série z dílny BBC se odehrává v budoucnosti, Anglie je zde úplně jiná, zdigitalizovaná a Benedict se jako hlavní hrdina do své rodné země vrací na pohřeb svého bratra. Fanoušci seriál pasovali na věštbu budoucnosti a my toto drama vřele doporučujeme každému, kdo chce vidět mladého herce excelujícího natolik, že samotná Keira Knightley o něm tehdy prohlásila, že je jen otázkou času, kdy ohromí celý svět.

Sherlock, 2010-2017

A bůh stvořil... Sherlocka. Nadčasového, naprosto jiného a povahově tak nepropustného jako balení jeho oblíbeného sendviče z obchodu na Gower street. Benedicta Sherlock proslavil i u naprostých filmových analfabetů a seriálová žízeň trvala dlouhých 7 let. Roli obětoval mnoho. Výrazně zhubnul (pro démonický zjev), přestal pít a denně cvičil na housle s učitelkou, která jej kontrovala i na place, aby byla jeho hra přesvědčivá. 

Konec přehlídky (Parade's End), 2012

V pětidílné sérii z první světové války hraje Benedict Cumberbatch anglického aristokrata a manžela Rebeccy Hall, která čeká dítě, jež však pravděpodobně není jeho. Ačkoliv zpočátku zůstává loajální, vše se začne měnit, když potká neohroženou mladou sufražetku... Herec odbarvený na blond musel kvůli roli podstoupit změnu vizáže a opět byl jeho výkon až neuvěřitelně skutečný. Nenechte si ujít seriál mistrně zpracovaný do posledního kostýmu komparzisty na place. 

Patrick Melrose, 2018

Kdysi se prý v jednom rozhovoru vyjádřil, že by si postavu Patricka Melrose rád zahrál a voilá, sny se plní. I když jak se to vezme, pokud by měl někdy někdo hrát bohatého zástupce zhýralé britské smetánky s bolestivou rodinnou minulostí a závislostí na návykových látkách, jednoznačně bychom pro něj hlasovali. Opět pět dílů od začátku plných Benedicta a jeho neuvěřitelné škály pocitů od nuly do milionu a neproměněná nominace na Zlaté glóby v roce 2019. Hra na motivy románu od Edwarda St. Aubyna je skvělý náhled do společnosti, kam by se alespoň z dálky chtěl podívat každý. A jestli to za to stojí, to už musíte posoudit sami.