Celebrity

Co si myslí, čte a poslouchá Lily McMenamy, naše červnová cover star

Dokonale ztělesnit nejdivočejší vize návrhářů, přitom být vždy rozpoznatelná, to je umění, o kterém většina modelek pouze sní. Lily McMenamy, snad nejvýraznější tvář současného modelingu, není jednou z nich.
Její maminkou je supermodelka Kristen McMenamy, tatínek Hubert Boukobza založil Les Bains douches, legendární noční klub v Paříži. (Lily a její sestra Julie Boukobza o něm dokonce nedávno vytvořily knihu Clubbing.) Přestože se – jak sama říká – narodila těmto dvěma nočním sovám, je „milovnicí posvátných rán“.
Foto: Ladislav Kyllar
Lily McMenamy
Jedno takové posvátné ráno, chcete-li, symbolizuje nové, červnové vydání československé Vogue, které bude od čtvrtka na stáncích; ráno, kdy jako bychom se pomalu probouzeli z děsivého snu, co trval déle než rok, a s otevřenou náručí vítali nový, snad lepší normál. Toto číslo jsme věnovali myšlence dovolené. Nevybrali jsme pro vás ale sto tipů na plavky, které musíte mít, a samoopalováky, co skutečně fungují. (Ačkoliv pár jich uvnitř skutečně najdete). Místo toho stránka za stránkou nabízí dovolenou coby stav mysli. Pro obálku takového vydání byla Lily McMenamy výbornou volbou.
Některých z nejvyšších met modelingu dosáhla už jako miminko, ať už to byla módní story francouzské edice Glamouru, anebo přehlídka Chanel. Obojí – pochopitelně – z náručí maminky. V osmnácti se přestěhovala do Paříže, kde si přivydělávala jako číšnice, ale brzy ji kamarádka modelka Morgane Dubled přesvědčila, aby dala šanci modelingu. A dobře udělala. Lily se brzy objevila na mole značky Yves Saint Laurent a hned druhý den šla pro Chanel. Od té doby jste ji mohli vidět na celé řadě přehlídkových mol, dívala se na vás ze spousty obálek prestižních magazínů i kampaní. Ale to jistě víte, její unikátní krása se dá těžko přehlédnout.
Kterou ze svých modelingových zakázek sis užila nejvíc?
Vlastně tu z minulého týdne. Dělala jsem pantomimu na enormně vysokých platformách s dvacítkou tanečníků létajících zpod mé sukně! Coming soon
Bude to téměř devět let, co tvá maminka v rozhovoru pro britskou Elle vzpomínala na to, jak moc si kdysi přála být modelkou, a u té příležitosti řekla, že si nemyslí, že v modelingu prorazíš, protože se zajímáš o tolik dalších věcí. To se naštěstí ukázalo jako nesprávná domněnka, ale co dalšího tě tedy kromě modelingu zajímá nejvíce?
Baví mě dělat umění, psaní a divadlo. Zrovna studuju magisterský obor Performance Making na Goldsmiths.
Jako modelka musíš v podstatě hrát neustále, interpretovat vize ostatních tvůrců. Kdy a kde, anebo s kým se naopak cítíš nejvíce sama sebou?
Myslím, že když předvádím oblečení nebo hraju představení, je to podobné, jako kdybych byla drag queen, stanu se personou, která je víc mnou než já sama, protože v tu chvíli jsem zbavená všech společenských konvencí a hranic identity, takže můžu být naprosto zranitelná i divoká.
Když už jsme u hraní, objevila ses také ve filmu Oslněni sluncem a byla jsi skvělá. Chtěla by ses podobnému hraní věnovat i v budoucnosti?
Ano, ale víc mě zajímají obskurní projekty, kde mohu přispívat také na kreativní úrovni.
Tohle je víc prosba o tip než otázka, ale kterou knihu právě teď čteš?
Moje dobrá kamarádka a ředitelka divadla Calla Henkel akorát napsala návykový thriller zvaný Other People’s Clothes, zrovna ho hltám.
V aktuálním čísle čtenáři najdou mimo jiné Vogue CS‘ Holiday Playlist, což je v podstatě patchwork stovky songů, které členům redakce evokují dovolenou. Na co nejraději tančíš ty?