Celebrity

Eiza González o kráse, vůních a proč v líčení i péči zastává minimalismus

Eiza González se v exkluzivním rozhovoru pro Vogue vyznává ze své lásky k vůním a prozrazuje, jak se postupem času změnil její přístup ke kráse, make-upu i skincare rutině. 
„Vypadá to, jako bych se vyválela na kouzelném duhovém písku!“ směje se Eiza González, která si pro kampaň na vůni On the Beach značky Louis Vuitton nechala od multimediálního umělce Alexe Israela pomalovat tělo gradientem barev evokujících západ slunce. „Trvalo to celých osm hodin, vlastně skoro devět, což je šílené. A pak skoro čtyři hodiny, než jsme se toho zbavili,“ pokračuje. „Dovedete si představit, že smývání bylo jako dokonalý peeling. Moje pokožka nikdy nebyla jemnější.“
Stát se tváří ikonického francouzského módního domu má pro mexickou herečku značnou váhu. „V 90. letech jsem vyrůstala při sledování všech těch kosmetických kampaní a neviděla jsem v nich mnoho Mexičanek, zejména u těchto velkých značek,“ vysvětluje. „Vždycky mi bylo tak nějak podsouváno, že jsem specificky vypadající žena, a skutečnost, že dívky v Mexiku, které jsou stejně snědé a latinskoamerické jako já, uvidí takovou kampaň a ztotožní se s ní, mě mimořádně těší.“
Foto: Thomas Whiteside; Courtesy of Louis Vuitton
Foto: Thomas Whiteside; Courtesy of Louis Vuitton
Foto: Thomas Whiteside; Courtesy of Louis Vuitton

Co vás na parfému On the Beach přitahuje?

On the Beach mi připomíná sluneční svit a pláž. Má takovou tu přirozenou vůni, která je povznášející, ale zároveň působí nenuceně. Občas ráda míchám parfémy a i v tom se mi tato řada líbí, protože se dá snadno kombinovat. Je jemná a decentní jako druhá kůže a přesně taková by podle mě vůně měla být.

Jak se váš přístup ke kráse vyvíjel v průběhu let, od dospívání v Mexiku až po současnost v Hollywoodu?

Méně je teď pro mě opravdu více. Když je člověk mladší, je samozřejmě nadšený z toho, že může nosit make-up a začít dělat věci jako dospělí. Během dospívání jsem toho opravdu využívala! Ale nyní mi jde hlavně o to, abych se cítila pohodlněji ve své kůži. A také trochu experimentovala, nerada totiž hraju pořád na jistotu. Stárnu a stávám se všestrannější, co se týče mého vzhledu. Myslím, že to je jedna z nejúžasnějších věcí na tom být herečkou, pracovat se svou image, měnit se v různé osobnosti. V každodenním životě to cítím stejně. Některé dny jsem dívka na pláži se zlatavým opálením, jindy jsem přirozená; téměř bez make-upu, možná jen obočí, trochu řasenky a to je vše. Stejné je to s vlasy, ráda si s nimi hraju. Chodím na krátko, pak si je nechám narůst dlouhé. Jednou jsem blondýna, jindy zase bruneta. Baví mě mít různé tváře.

Máte za sebou role v filmech Bloodshot a I Care a Lot. Kvůli nim jste hodně změnila image. Jak ovlivnily váš život mimo natáčení?

Je prostě skvělé, když se necháte vést neuvěřitelně talentovaným tvůrčím týmem. Miluju, když se herec může cítit přirozeně a umožní mu riskovat. Dokonalým příkladem je má image ve filmu I Care a Lot s retro účesem, bez make-upu a s oblečením inspirovaným rock'n'rollem. To vám prostě umožní vžít se do kůže někoho jiného a žít a dýchat jinak než obvykle. Mám takový svůj charakteristický look, o kterém vím, že se v něm cítím nejlépe. Vlasy rozcuchané na stranu, trocha korektoru, téměř žádný make-up, řasenka a linky. Ale pak můžu být jako Fran a nenosit vůbec žádný make-up a mít kudrnaté vlasy nebo jako ve filmu Bloodshot s intenzivním líčením, tmavými vlasy a super výrazným účesem. Když razantně změníte svůj vzhled, změní to i vás, a to způsobem, o kterém jste si pravděpodobně nemysleli, že byste tak někdy mohli vypadat nebo se chovat.
Foto: Thomas Whiteside; Courtesy of Louis Vuitton
Eiza González
Foto: Thomas Whiteside; Courtesy of Louis Vuitton
Eiza González

Když už mluvíme o změnách, před pár dny jste se stala blondýnkou. Jak se vám daří udržet vlasy tak zdravé?

Je jaro, blíží se léto, tak proč si nedopřát trochu platinové blond? Mám ráda, když mi vlasy rostou, jsou zdravé a dostanou se do stavu, kdy si s nimi můžu opravdu hrát, aniž bych se o ně musela bát. Klíčové je ovšem najít správného kadeřníka. Od té doby, co jsem se přestěhovala do USA, spolupracuji s koloristou Mattem Rezem a právě on mi pomohl ztělesnit všechny moje postavy. Jako herečka procházím tolika změnami, co se týče vlasů a vzhledu, což je občas náročné. Právě jsem dotočila film Love Spreads, kde hraji rockovou hvězdu s platinově odbarvenými vlasy. Od přírody jsem tmavá bruneta, ale nikdy se mi nezlomily ani nepoškodily, protože jsou odbarvené s velkou péčí. Ráda také používám různé vlasové produkty, jako je řada Beautiful Color od Oribe, doma si občas dělám zábal s olivovým olejem a přes noc spím s vrstvou Olaplexu. Při posledním natáčení jsem měla obrovské štěstí, protože jsem poprvé v životě netrávila hodiny v kadeřnickém přívěsu. Hrála jsem záchranářku a mohla mít své přírodní vlasy. Je příjemné, když si na pár měsíců odpočinou od tepla a stylingu. 

Ve videu Vogue Beauty Secrets zdůrazňujete důležitost správné péče o pleť. Jak se o ni v poslední době staráte, co používáte?

Snažím se udržovat skincare rutinu velmi jednoduchou, protože mám pocit, že když to s péčí o pleť přeháním, nereaguje na to dobře. Každých šest nebo sedm měsíců chodím na microneedling, který mi pomáhá bojovat s hyperpigmentací. Miluji sérum Skin Medica 2.0 Lytera, je to jeden z nejlepších produktů. SkinCeuticals Phyto Corrective Gel je také skvělý. Je to trochu silnější, ale opravdu reguluje pigmentace a odstraňuje odumřelé kožní buňky. Nedám také dopustit na Tata Harper Clarifying Cleanser a pravidelně používám peeling od VH Skincare, který vytvořila kosmetička Vanessa Hernandez. Všem těmto produktům jsem věrná, používám je jednou až dvakrát týdně a pomáhají mi celkově zlepšit texturu a barvu pokožky. A nezapomínejte na krk. Musíte být pečliví a věnovat mu zvýšenou pozornost už od mladého věku. Udržujte ho dostatečně hydratovaný. Já používám SkinCeuticals Neck Repair.

Máte nějaké další tipy, jak být zdravější a šťastnější?

Pravidelně do koupele přidávám epsomskou sůl a myslím, že mi opravdu pomáhá detoxikovat tělo a zlepšit koncentraci, zejména po náročném natáčení nebo tréninku. Hodně medituji a věřím, že mi tento rituál pomáhá lépe usnout. Spánek je důležitý pro krásu, energii, celý život. Miluji surfování a vodu obecně, prostě mi dává možnost spojit se s přírodou. Příroda je něco, na čem si absolutně zakládám. Buď musím chodit na procházky se psem, nebo trávit čas na pláži. I z tohoto důvodu jsem se přestěhovala do Kalifornie. A pak je tu malování, kreslení, skicování. Vždycky mě to velmi bavilo. Kreativní tvorba mi dodává spoustu energie, zejména na place si ráda skicuji mezi jednotlivými scénami nebo když jsem v přívěsu, protože mě to udržuje v tvůrčím rozpoložení. Jsem pak šťastnější a pozitivnější. Nejdůležitější jsou ovšem přátelé. Zůstávám ve spojení s lidmi, které mám ráda, a neustále jim dávám najevo, že jsem tu vždy pro ně. Opravdu se denně spoléhám na to nejzákladnější – přírodu a přátele, kteří mě drží nad vodou.