Celebrity

Style file Julie Fox: Od party girl po nekonvenční fashion star

Je někdo, o kom se letos mluví víc než o Julii Fox a jejím šatníku? Nepředvídatelná superstar módní scény se na tuto roli připravuje už spoustu let. 
Foto: Irvin Rivera/Contour by Getty Images for IMDb
Julia Fox na předávání cen Independent Spirit Awards v Santa Monice, 6. března 2022
Herečka, modelka, múza a také bývalá domina se na newyorské scéně pohybuje téměř celou dekádu, ale až pár týdnů po boku Kanyeho Westa a zejména přítomnost páru na lednovém haute couture fashion weeku z ní konečně udělaly globální hvězdu pro široké masy. Počet fotografií, hashtagů a memes tento rok raketově stoupl a zdá se, že zájem o novou It-girl jen tak nepomine.
Cover star Vogue CS (mimochodem, jde o její první obálku Vogue vůbec), hvězda kampaní Supreme a Diesel, Fantasy Girl, ale také svého času módní návrhářka, autorka knihy, hvězda TikToku, matka 1,5ročního syna Valentina, celebrita. Julia Fox miluje posouvat všechny možné hranice, což ukazuje mimo jiné i svým oblečením. Hranice mezi casual street stylem a BDSM klubem razantně setřela stejně jako rozdíl mezi hezkou holkou a podivínkou. 
Vždy jsem věděla, že budu slavná, a dlouho jsem to i odmítala.
Ačkoliv by se mohlo zdát, že high fashion ji do šatníku přinesl až románek s Westem, opak je pravdou. Výrazná postava newyorské scény se objektem zájmu módních značek a návrhářů stala dlouho předtím, než na začátku roku začala plnit bulvární stránky. Některé kombinace z poloviny minulé dekády vás určitě překvapí, většina vás ovšem utvrdí v tom, že Julia Fox je mnohem víc než jen stylový přívěšek slavného muže, co si své partnerky intenzivně upravuje k obrazu svému. 
Exkluzivní rozhovor a fashion story s Julií Fox najdete v červencovém vydání VOGUE CS, které je v prodeji od 16. června 2022.