Vůně

Viktor & Rolf po osmi letech představují zbrusu nový parfém. Jaká je veganská vůně?

U amsterdamského dua jsme si zvykli, že si pánové rádi dávají na čas, ale o to větší wow efekt pak výsledkem, ať už jde o haute couture, výstavu, nebo ready-to-wear spolupráci, vyvolají. Povedlo se to i v případě nového parfému, který si ode dneška můžete koupit?   
Foto: archiv Viktor & Rolf
FKA Twigs v kampani na parfém Good Fortune
Viktor Horsting a Rolf Snoeren chystají nový pilíř! V zákulisí beauty světa proběhla před nějakým časem tato informace rychlostí blesku. Ne, nejde o stavební prvek, ale nový koncept parfému. Pilířem se v řeči vůní myslí zbrusu nová vůně, na které se bude stavět dál. Avantgardní módní dvojici se velmi daří, jejich Flowerbomb z roku 2005 má velmi pevnou a věrnou fanouškovskou základu, stejně jako pánská Spicebomb nebo slaďoučká mašlička Bonbon z roku 2014. Všechny tyto parfémy se dočkaly mnoha nových verzí, od odlehčených toaletních vod, intenzivních „extreme“ variant po mnoho limitovaných flakonů, které dnes tvoří velmi rozsáhlou kolekci. 
Před čtyřmi roky uvedli Magic Collection, sérii niche vůní, u nichž překvapili výběrem ústředních ingrediencí a minimalistickým designem. Právě slovíčko Magic se ukázalo jako klíčové, právě kolem magie se točí novinka Good Fortune, která právě dnes přichází na trh. Fialkový flakon svým tvarem připomíná věšteckou kouli s magickým ametystem místo víčka. 
Good Fortune, inspirovaná kolekcí Spiritual Glamour Haute Couture (podzim/zima 2019, pozn. red.), je ztělesněním nového pozitivního životního stylu, olfaktorickým manifestem spirituality a sebepotenciace, který vám přináší sílu tvořit svůj vlastní osud.“ Tolik oficiální popis vůně, která si dává za cíl být pomyslným nápojem lásky. Ne že byste lahvičku měli vypít, ale její vůně má na okolí působit doslova kouzelným dojmem.
Foto: Inez & Vinoodh
Foto: Inez & Vinoodh
Foto: Inez & Vinoodh
Stejně jako Flowerbomb i Good Fortune, jejíž tváří je zpěvačka, herečka a tanečnice FKA Twigs, patří do kategorie květinových. Tím ale jejich podoba končí. Nečekejte explozi růží, pivoněk, ani citrusy, a už vůbec ne ovoce v kombinaci s gurmánskými tóny. Takových najdete na trhu dost a dost. Viktor & Rolf i v mainstreamu sází na originalitu a výjimečný koncept dotažený do posledního detailu.
Novinka je především veganská a doplnitelná, protože se předpokládá, že jí budete natolik věrni, že si flakon budete chtít znovu a znovu plnit. Základem magické vůně je jasmín a jeho superinfuze ve spojení s vanilkou bourbon. Další ingredience už ovšem tak známé nejsou, a právě ony dávají parfému tajemný nádech. Hořec a fenykl obklopují sametové srdce květinové kompozice.
Foto: Inez & Vinoodh
FKA Twigs s vůní Good Fortune od Viktor & Rolf

Koktejl vzácných bylin

Fenykl dodává lehkou bylinkovou svěžest a na pokožce se drží stejně pevně jako smyslný jasmín. Hořec je používá mj. do hořkých likérů, v parfémech jde ovšem o velmi vzácnou ingredienci. Jejím úkolem je vnést do celkového kompozice špetku hořkosti s lehce animálními, pižmovými fasetami.
V Good Fortune funguje přesně tak, jak byste od kouzelného elixíru čekali. Bude vás přitahovat, svádět, snažit se vám dát pocit, že máte vůni pod kontrolou, aby vás za chvilku překvapila svou další tváří, a tak pořád dokola. Přívlastek uhrančivá je v této novince opravdu na místě.

Kolekce Spiritual Glamour