Vůně

No. 5 má novou tvář

Marilyn Monroe, Brad Pitt, Nicole Kidman, Audrey Tautou, Catherine Deneuve, Ali MacGraw. To není seznam držitelů Oscarů, ale členů ještě elitnějšího klubu, do kterého přichází další slavná tvář z filmového plátna. Krásná Marion Cotillard, mj. držitelka Ceny Akademie za roli Édith Piaf, se stává novým ztělesněním nejslavnější vůně všech dob.
Foto: Chanel
Marion Cotillard je novou tváří Chanel No. 5
Jen těžko byste na světě hledali někoho, kdo by nevěděl, co je No. 5. Ani k tomu nemusíte přidávat příjmení ženy, co ho pro své francouzské klientky nechala namíchat ruským parfémářem Ernestem Beauxem.
Před 99 lety vznikla ikona moderních vůní, která přepsala pravidla všeho. Od složení, minimalistického flakonu po samotný marketing. Geniální tah Coco Chanel dodnes patří mezi nejprodávanější parfémy, nosí ho aristokratky i mladá generace. Je symbolem dobrého vkusu, elegance, ale i rebelie a feminismu. 
Jeho první tváří se stala Mademoiselle Chanel, v 50. letech s ním spojila své jméno Marilyn Monroe i tehdejší supermodelka Suzy Parker. 
V šedesátých letech ztělesnily ducha čísla pět herečka Ali MacGraw a supermodelka Jean Shrimpton. O dekádu později kralovala reklamním kampaním francouzská herečka Catherine Deneuve, zapózovala v dámském smokingu a prodeje raketově vystřelily. Kdo neměl na sobě pětku, ten jako by nebyl. Nové milénium přineslo nový pohled na slavný parfém s aldehydy. 
Do obrovských globálních kampaní se zapojila hvězda Moulin Rouge Nicole Kidman, Amélie z Montmartru Audrey Tautou i brazilská supermodelka Gisele Bundchen (vzpomínáte si na její plavky s dlouhým rukávem a surfovací prkno s logem Chanel?).
Lily-Rose Depp uvedla novou variantu pro generaci mileniálů, Chanel No. 5 L'Eau se stala úspěchem stejně jako Chanel No. 5 Eau Premiere. Do nové dekády a zároveň k blížícímu se stoletému výročí pětku přináší Marion Cotillard, dlouhodobá múza módního domu Chanel. Pro francouzskou herečku to je také premiéra, nikdy předtím nebyla tváří žádného parfému. Značka novou kampaň odtajní během tohoto roku.