Krása

Nejlepší korektory, které potřebujete právě teď

Ať už jste probděla minulou noc nebo vám pandemie nadělila maskné, tým Vogue pro vás objevil korektory, které zařídí vyšperkovanou pleť za všech okolností.
K dostání jich je spousta, přičemž každý z nich se specializuje na něco jiného. Zatímco korektor v tyčince je skvělým společníkem na cesty, tekutou variantu můžete pohodlně vrstvit a klidně zařadit do své každodenní make-upové rutiny. Stačí jen zjistit, co přesně od svého korektoru očekáváte. Že by jen přirozený finiš, ideální pro každý den, anebo maximální krytí, perfektní na večer? Začtěte se dál.

Pro přirozený finiš

Korektory s nízkým až středním krytím jsou ideální pro přirozený vzhled, aniž by pleť jakkoliv zatížily. Na to je dobré myslet v slunečných dnech, kdy se pokožka stále ještě trochu potí. „Méně je někdy více,“ zdůrazňuje Michael Ashton, který pravidelně líčí zpěvačku Adele. A jeho produktový favorit? Radiant Creamy Concealer od Nars. Přísahá na něj proto, že oplývá příjemnou texturou, která dokáže navodit pocit druhé kůže.
Další korektory, které jsou odolné nejen teplu, ale i podzimnímu větru jsou: Glossier Skin Tint + Strech, The Minimalist Perfection Complexion Stick od MERIT nebo Rare Beauty Liquid Touch Brightening Concealer.
Vyrážíte na večírek, na kterém nehodláte sedět v koutě? Pro dramatické líčení jsou nejlepší korektory se středním až vyšším krytím. Nedokonalosti zahladí a přitom upozorní na lícní kosti. Kteří pomocníci?
Spolehlivé krytí nabízí Magic Touch od Anastasie Beverly Hill. Navíc se díky své krémové textuře jednoduše rozmazává a dá i jednoduše vrstvit. Další eso s bezchybným finišem? I Am Magic z portfolia Juvia’s Place. Ale není jediné.
Shape Tape Contour Concealer od Tarte Cosmetics, ve kterém se ukrývá například bambucké máslo a kořen z lékořice, si zamilovala Bebe Rexha. Tenhle veganský korektor se hodí pro přirozený make-up. Také krycí záležitost Pro Filt’r Instant Retouch Concealer od Fenty Beauty se stala bestsellerem. A není divu, korektor je ryze veganský, v mžiku ukonější  zarudlá místa, zakryje pigmentové skvrny. Parádu bez efektu masky vám bude střežit od brzkého rána až do pozdní noci!

Korektor s benefitem

To, že produkty z kategorie dekorativní kosmetiky, dokážou o pokožku zároveň pečovat, je už téměř samozřejmost. Využijte jejich služeb, obzvlášť jestli máte podrážděnou pleť s akné. Korektor, který nedokonalosti nejen bezpečně ukryje, ale především zabrání jejich dalšímu vzniku, pro vás znamená must-have kousek.
Intensive Skin Serum Conclear od Bobbi Brown díky obsahu bambusové trávy a dalších zázračných ingrediencí maskuje kruhy pod očima a pleť osvěžuje. Revealer Concealer od Kosa má v sobě dávku kofeinu a kyseliny hyaluronové, takže unavenou pokožku skoro až zázračně nastartuje, aniž by po sobě zanechával vysušená místa.
Pro redukci tmavých skvrn a posílení kožní bariéry se spolehněte na: Ilia True Skin Serum Concealer, přípravek nabitý antioxidanty. Pro zklidnění pokožky zvolte Flex Concealer od značky Milk, který v sobě ukrývá mix modrého lotosu a heřmánku, učiněný všelék na podrážděnou pleť.

Dokonalá pleť (nejen) pro kameru

Nejžádanější filmoví make-up artisti vyzkoušeli za svoje kariéry již stovky produktů, aby narazili na ty nejspolehlivější kusy. Takové, na jejichž efekt se celebrity můžou spolehnout nejen na čeveném koberci, ale třeba i během natáčení. I když vy třeba nemáte paparazzi v patách, blýsknout se oslnivým vzhledem rozhodně můžete. Ale čím?
Jenn Steicher, vizážistka, která se stará o šik vzhled Emily Blunt, by dala ruku do ohně za korektor od Clé de Peau Beauté s SPF 25. „Aplikuji ho pomocí navlhčeného beauty blenderu nebo jednoduše prsteníčkem,” prozrazuje svůj trik a dodává: „Je to dokonalý mix hydratace a krytí. Navíc na něm zbožňuju fakt, že je v tyčince, to je velmi praktické.“
Newyorská umělkyně Andrea Tiller, která má na kontě spolupráci s Olivií Palermo, zase nedá dopustit na korektor od Maybelline Instant Age Rewind. „Skvěle se mi pracuje s houbičkou, kterou obsahuje,“ vysvětluje, čím ji tenhle hit z drogérie tak uhranul. Další produkty, které stojí za to, když potřebujete vypadat skvěle na fotkách nebo videích, jsou: Nars Soft Matte Complete, Secret Camouflage od značky Laura Mercier.