Make-up

Jak na make-up, který vydrží celou noc

Maskérky Charlotte Tilbury a Jane Richardson se podělily o zaručené tipy, jak vypadat perfektně až do brzkých ranních hodin. Tyto chytré dámy totiž vědí, jak je důležité být svěží i dlouho poté, co je DJ na cestě domů!

Báze

Aby pleť zůstala po celou noc svěží a make-up dlouho vydržel, nesmíte podcenit přípravu. Dobrý primer je nezbytný a zajistí, že make-up bude přesně tam, kde má.
"Je to jako malování na plátno, které vždy připravíte, aby byl povrch krásně vyrovnaný a neporézní. Primery pod make-up mají stejný efekt," říká Charlotte Tilbury, zakladatelka stejnojmenné kosmetické značky. "Primery dokonce zvládnou vylepšit tón pleti, zahladit póry, ochránit pokožku před znečištěním a hlavně zaručí, že make-up déle vydrží."

Make up - méně je více

Dokonalý základ už máte. Co teď? Přichází na řadu korektor, který je nepostradatelným pomocníkem. Používejte ho lokálně, pouze tam, kde je třeba - zaměřte se na tmavé stíny pod očima, nedokonalosti a pigmentace. Make-up aplikujte lehce, nebo ho úplně vynechte, kombinace báze a korektoru působí přirozeněji.
"Korektor je must-have, protože redukuje tmavé kruhy pod očima, pupínky nebo zarudnutí, které se může objevit v průběhu dne," říká Jane Richardson, globální umělecká ředitelka Nars. "Můžete ho klidně používat přes make-up kdykoliv během dne. Vklepejte ho jemně prsty."

Zafixujte pudrem

Pudr opticky minimalizuje velikost pórů, zjemňuje pleť a absorbuje přebytečný maz. Je to ekvivalent instagramového filtru. "Jakmile je váš make-up look hotový, je důležité ho zafixovat jemným transparentním pudrem, aby vše zůstalo na místě až do rána," říká Tilbury. "Také odstraní nežádoucí lesk, takže budete na fotkách vypadat skvěle." 
Charlotte Tilbury doporučuje pudr aplikovat pouze lehce na oblast T-zóny - okolo nosu, na bradu a čelo. Lícní kosti nepudrujte, ať se na fotkách krásně lesknou a odrážejí světlo.

Smokey eyes

Kouřové líčení očí je jako stvořené pro party sezonu, ale abyste ho zvládli a nevypadalo jako jedna velká šmouha, musíte si osvojit pár jednoduchých triků. Jane Richardson doporučuje vrstvit: "Pokaždé vrstvím pudrové oční stíny přes krémové (ať už je to korektor, stíny v tužce, nebo tužka na oči), aby déle vydržely, a důkladně je zapracuji. Používám také transparentní pudr, který smíchám s očními stíny vždy, když chci nanést další vrstvu."
Pokud jde o oční linky, platí stejná pravidla. "Když vaše tužka na oči není voděodolná, zafixujte ji transparentním pudrem," radí Richardson.
Posledním krokem k dokonalému vzhledu je voděodolná řasenka. "Když máte zapadlá víčka a vaše řasy se dotýkají pokožky na víčkách nebo oblasti pod očima, použijte také transparentní sypký pudr. Řekla jsem zase sypký pudr? Myslím, že je skvělý na všechno!"

Rtěnka

Aby se rtěnka nerozpíjela, použijte konturku. "Když ji aplikujete, podívejte se do zrcadla s usmějte se," radí Tilbury. "Rty se krásně uvolní a vy budete přesně vědět, kam ji nanést. Začněte u vnějších koutků, těsně mimo linii, čímž docílíte optického zvětšení rtů. Pro ještě delší výdrž můžete pomocí konturovací tužky vyplnit celé rty."
Zvolte raději matnou rtěnku než lesk. "Nebojte se vrstvit ani v tomto případě," říká Richardson. "Nejdříve naneste matnou rtěnku a do středu rtů poté krémovější. Když použijete lesk na rty, vezměte si ho s sebou."

Co vzít do kabelky

Korektor, který dokonale splyne s pletí a můžete ho použít na celý obličej, a rtěnku na touch-ups v průběhu večera. Jane Richardson si na večírky plné tance nosí matující ubrousky, štětec a pudr.