Make-up

Bez kompromisů: Krémové korektory na všechny problémy a pro každou pleť

Ať už potřebujete zakrýt nečekaný pupínek, barevně sjednotit, nebo každé ráno bojujete s kruhy pod očima, najít si ten správný korektor může znamenat zásadní změnu. Mnoho make-up artistů doporučuje vzdát se všech ostatních produktů a zaměřit se právě na správné použití korektoru. 
Krémové korektory mají oproti těm ultra lehkým na jednom konci a pěnovým a pudrovým na konci druhém tu výhodu, že je můžete používat na pupínky, kruhy pod očima, zakrytí pigmentových skvrn, ale i na konturování tváří, nosu, brady, čela nebo jako podklad, aby oční stíny lépe držely. Zejména o letošních novinkách to platí do puntíku. Na rozdíl od předchozích generací krémových concealerů ty současné obsahují vysoký podíl pigmentů, pečujicích složek a nevysušující texturu. 
Ať už se o pleť staráte sebevíc, letošní rok jí dává zabrat nakolik, že bez korektoru to nejde. Bezesné noci, pupínky pod rouškou, zarudnutí kolem nosu a na tvářích, hyperpigmentace ze sluníčka a mikrozánětů, to všechno se ve velkém měřítku objevuje i tam, kde roky nebyl jediný problém. Dobrý korektor je nejrychlejším řešením, jak předstírat, že se vás nic z výše jmenovaného netýká. 
Foto: Andrea Blanch/Getty Images
Isabelle Adjani

Bez map a ve správném odstínu

Samozřejmě různé problémy, nemluvě o různých typech pleti, si žádají různá řešení. Jedno mají ale společné, vždycky chtějte pružnou a přizpůsobivou texturu, která se bez problému vsákne do pleti, nevytvoří na ní mapy, ale hladký, rovnoměrný povrch, ať už je pod ním cokoliv. 
Při výběru se řiďte radami Kjaer Weis: když chcete cokoliv zakrýt, najděte si odstín v barvě pleti. Na rozjasnění partií pro očima jděte do lehce světlejšího tónu, na konturování budete potřebovat odstíny dva; o tón světlejší a o tón tmavší. Při zakrývání pupínků, tmavých skvrn a kruhů pod očima korektor pečlivě vklepejte do pleti, při konturování roztírejte. 
Krémový korektor nahradí i primer na oči, v tomto případě malinké množství rozetřete prstem nebo štětečkem. Tímto jednoduchým trikem zajistíte, že oční stíny zůstanou na svém místě po celý den a nebudou migrovat tam, kde nemají co dělat. Mnoho vizážistů doporučuje nanášet korektor prsty, protože teplo rukou pomáhá rozpustit texturu tak, že dokonale splyne s pletí. 
Ať už máte na kosmetiku jakékoliv požadavky, v následujícím výběru deseti nejlepších krémových korektorů podle redakce československé Vogue si najdete ten svůj.