Trendy

Skip-care trend, který korejští miléniálové milují a vy budete taky

Rutina o deseti krocích je tabu. 
K beauty provětrala naše kosmetické poličky už před pár lety. Začalo to vlnou BB krémů, pak přišly sheet masky, následované esencemi a náplastmi na pupínky. Rutina o deseti krocích se stala pojmem o kterém psali snad všichni. Možná proto mě překvapilo, když se před týdnem vrátila kamarádka ze Soulu a začala mi vyprávět o trendu, který aktuálně následují snad všichni korejští miléniálové. Kromě toho, že spousta Korejek demonstrativně ničí svůj make-up, aby poukázaly na nesmyslné normy krásy, které jim ukládá patriarchální společnost, je mezi mladými neskutečně populární kosmetická dieta aka skip-care
Foto: Getty Images
Jak informuje web Byrdie: Hlavním cílem této metody je identifikovat základní složky vhodné pro pleť a vyhnout se používání zbytečných produktů, což má ve výsledku zjednodušit kosmetickou rutinu a přesto dát pleti jen to nejlepší. To pochopitelně neprošlo v kosmetických laboratořích bez povšimnutí. Tak například úspěšná korejská značka Laneige uvedla na trh hybridní toner/krém v jednom. Jemná mléčná emulze Cream skin je lehká jako klasický toner, ale díky mikročástečkám oleje pleti dodává potřebnou hydrataci. Z pultů obchodů ve čtvrti Myeongdong prý mizí závratnou rychlostí.
Největší K-beauty trend současnosti tedy ve zkratce znamená "méně je více". Co si z toho můžete vzít vy? Hledejte produkty, které vám poskytnou hned několik benefitů v jednom kroku, aniž byste museli vrstvit jeden za druhým a očekávat tak vytoužené výsledky. Berte ho jako takovou Marie Condo pro vaši koupelnu. Nemusíte se vzdát všeho, ale pokud vyznáváte minimalismus, pak vás skip-care bude rozhodně bavit. V galerii najdete top 7 produktů se kterými budete ráno ready-to-go v rekordním čase.