Péče

Samoopalovací kapky. Tajemství přirozeného a zdravého opálení bez rizika

Toužíte po krásném opálení bez rizika spálení? Objevte kouzlo samoopalovacích kapek. Dodávají přirozený vzhled, snadno se používají a vaše pleť je bude milovat stejně jako vy. 
Foto: Morelli Brothers for Vogue CS
Irina Shayk

Recept na přirozené a zároveň zdravé opálení? Samoopalovací kapky přimíchané do krému, který již používáte

Fungují samoopalovací kapky? Otázka, na kterou velmi ráda na svém Instagramu odpovídám, protože odpověď pokaždé zní: Jednoznačně ano! Jejich kouzlu jsem sama propadla před lety a každý rok se k nim vracím. Zejména po zimě, kdy mám pocit, že vzhled ultra bledule ve slunných dnech nefunguje. Nejsem vůbec zastánkyní opalování a aktivního smažení své kůže na sluníčku, o existenci solárií v 21. století si myslím, že by rozhodně měla být zakázaná coby zdraví nebezpečný hazard. Ale přesto ocením lehký bronz na pokožce, ovšem zásadně dosažený tím jediným zdravým způsobem – za pomoci samoopalovacích přípravků. 
Samoopalovací kapky patří mezi nejlepší vynálezy tohoto století. Dodávají skutečně přirozený bronz, sjednocují tón pleti, dokáží ji rozzářit a klidně mohou nahradit i lehký make-up, BB nebo CC krém. Na rozdíl od spousty jiných samoopalovacích produktů skýtají právě kapky spousty výhod. Jednak se velmi snadno používají. Podle návodu a požadovaného vzhledu stačí potřebný počet kapek vmíchat do svého oblíbeného krému a nanést jako obvykle. Míru opálení, které nemusí ani mít na první pohled vidět, pokud nechcete, si jednoduše regulujete sami. Buď si krém s kapkami budete aplikovat denně, nebo obden, nebo jednou za týden. Je to jen na vás. 

Jeden přípravek, mnoho benefitů

Protože samoopalovací kapky patří mezi hypermoderní produkty, nemusíte se bát nepříjemného odéru ani oranžového zabarvení pleti. Opálení nebo náznak bronzu získáváte postupně, bez nepříjemných barevných přechodů. Navíc se nemusíte bát, že by lepily nebo byly na pleti cítit. Minimální množství přimícháte do svého oblíbeného krému a prakticky o kapkách ani nebudete na pleti vědět. Stejně tak nemusíte čekat, až zaschnou jako jiné samoopalovací produkty. Jemný zlatavý nádech a přirozený sun-kissed vzhled je s kapkami tak snadno dosažitelný, že se budete sami sebe ptát, proč jste s nimi nezačali už dřív. 
Než se podíváme na ty nejlepší samoopalovací kapky na trhu, je tu jedna rada: Na obličej používejte jen ty produkty, které jsou na obličej přímo určené. Vyhnete se tak zklamání a možným nepříjemnostem, které mohou vzniknout jen kvůli tomu, že na tvář aplikujete silnější tělové přípravky. Kombinaci pleťového krému a samoopalovacích kapek aplikujte na odlíčenou, vyčištěnou a suchou pokožku, vmasírujte ji do tváře, nezapomeňte na uši a krk, a to je všechno. Opálený vzhled můžete vidět za pár hodin, ale i až druhý den. S další dávkou počkejte alespoň 24 hodin.