Péče

Profhilo od A do Z: Co čekat od procedury, na kterou přísahají celebrity i dermatologové?

Kde berou celebrity tak zářivou a dokonalou pleť? Samozřejmě za to může pravidelná péče a pár tajných triků. Jedním z nich je Profhilo, ošetření kyselinou hyaluronovou, které zlepšuje kvalitu pokožky a zvyšuje hladinu hydratace. Takové sezení vás doslova rozsvítí, aniž by kdokoliv poznal, že jste před tím navštívili ordinaci estetického dermatologa.
Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images
Na Profhilo jsem poprvé narazila v ordinaci londýnského dermatologa Michaela Pragera, kterému se právem přezdívá král botoxu. Expert, k němuž chodí spousta slavných, o této novince mluvil vyloženě v superlativech, což u něj už něco znamená. A tak jsem samozřejmě neodolala. Když jsem se po pár dnech vrátila z Británie, a zapomněla, že jsem vůbec něco absolvovala, začaly se vynořovat otázky typu, kde jsem byla na dovolené, jaké sérum a krém používám, nebo co v tom vězí, že moje pleť vypadá tak zatraceně dobře. O pár let později jsem proceduru absolvovala znova a opět odpovídala na stejné dotazy. Profhilo se nedá přirovnat k žádné jiné technice a jeho efekt vypadá úžasně přirozeně. O co vlastně jde? 

Co je Profhilo?

„Jde o zcela jinou entitu ve světě estetické medicíny. Není jako botulotoxin, který se aplikuje se svalů a omezuje mimiku. Nejde o klasický výplňový materiál, který používáme na výplň vrásek a na objem, a není to ani mezoterapie, která se aplikuje jen na povrchovou část pokožky,“ vysvětluje MUDr. Zuzana Kožuchová, primářka dermatologie Envy klinik. Výsledek ošetření vždy vypadá maximálně přirozeně. Prostě lepší, šťavnatější pleť. „Je to materiál, který je právě proto vhodný pro klienty, kteří odmítají aplikaci botulotoxinu či výplňových materiálů z obavy z nepřirozeného efektu. A hlavně, co mě nejvíc těší, je to ideální materiál k omlazení krku a dekoltu — toto nám dosud na trhu chybělo.“

Jak procedura probíhá?

Tento minimálně invazivní zákrok trvá jen pár minut. Na každou půlku tváře dostanete od dermatologa pět malých vpichů s vysoce koncentrovanou, tělu vlastní kyselinu hyaluronovou. Jednotlivé vpichy v závislosti na oblasti trochu bolí, ale jde jen o pár vteřin. Dá se to proto v pohodě vydržet, i bez znecitlivujícího krému nebo prášku proti bolesti. 

Co můžu od Profhilo očekávat?

Velmi přirozené omlazení, které sice není na první pohled úplně vidět, ale okolí ho zaručeně zaregistruje. „Všichni vám najednou začnou říkat, jak skvěle vypadáte,“ říká MUDr. Kožuchová. Pod její slova, jak už víte, se můžu osobně podepsat. 

Pro koho se Profhilo hodí?

Věková hranice není úplně jasná. Záleží na stavu vaší pleti. Lékaři hovoří o věkové kategorii 30+, ale nemusíte se mu vyhýbat ani, když se nacházíte pod touto hranicí. „U mladších působí víc jako prevence a hydratace. U zralých klientů působí také na obnovení přirození tukové výstelky a kolagenu,“ vysvětluje dermatoložka. 

Jak dlouho vydrží efekt?

Odborníci doporučují dvě ošetření v rozmezí jednoho měsíce, finální efekt však zůstává až půl roku.

Opravdu Profhilo funguje?

Ano, za pár minut na křesle dermatologa pokožka vypadá o pár let mladší, šťavnatější, vypnutější, ale nikdo na vás zákrok nepozná. Právě pro svou přirozenost si ho tolik oblíbily celebrity, modelky i samotní lékaři. Profhilo je skvělý vstupný bodem pro ty, co kteří experimentovat s vylepšením svého vzhledu, aniž by chtěli cokoliv zásadně měnit. Je to zkrátka skvělé ošetření pro ty, kterým efekt pouhé kosmetiky nestačí, ale zároveň se bojí výplní a botoxu.

Jak často můžu chodit na ošetření?

Po absolvování dvou ošetření během jednoho měsíce se obecně doporučuje počkat šest měsíců až rok. Někdy ale může estetický dermatolog doporučit opakování už po třech měsících — v závislosti na stavu a kvalitě pokožky. Každopádně vždycky poslechněte rady svého doktora. 

Má Profhilo vedlejší účinky?

Profhilo je velmi bezpečná procedura s minimálními riziky. Po ošetření je mohou objevit drobné modřinky, lehký otok v místě vpichu, oboje ale rychle mizí. Kontraindikace jsou jinak stejné jako u jiných metod. Nic pro těhotné, kojící a majitele pokožky, která trpí zánětem. 

Je Profhilo lepší než výplně a botox?

Na rozdíl od výplní tato procedura nemění kontury obličeje, ani nevypíná svaly jako botulotoxin. Úkolem Profhila je zlepšit kvalitu pleti, nedodává objem ani neovlivňuje funkci svalů. 

Dá se použít i jinam než na obličej?

Ano. Takto si můžete nechat ošetřit krk, dekolt, hřeby rukou, kolena. „Mám pocit, že na Profhilo jsem doslova čekala. Vždy jsem totiž měla pocit, že potřebuji u klientů použít i něco jiného — něco mezi výplňovým materiálem a mezoterapií. A to hlavně v oblasti krku, kde klasický výplňový materiál je téměř nepoužitelný,“ shrnuje primářka Kožuchová