Péče

Pravidlo jedné minuty pro lepší pleť

Čistší, zářivější, hladší a mladší. Ve chvíli, kdy se naučíte praktikovat toto jednoduché pravidlo, budete moci o své pokožce mluvit v superlativech.
Foto: Giampaolo Sgura/Profimedia.cz
Bella Hadid pro Vogue Russia
Kolik jste si pro letošní rok dali předsevzetí je úplně jedno, za dvanáct měsíců na tom s největší pravděpodobností budete stejně jako právě teď. Na začátku. Ale může to být také nijak. Alespoň v jedné věci – můžete opravdu mít hezčí pleť. Nemusíte ani kompletně vyházet půlku koupelny, ani trávit několikrát do týdne dvě hodiny u kosmetičky (i když proč by ne, pokud můžete). Stačí si dvakrát denně jednu minutu čistit obličej. 
Podle mnoha průzkumů si většina lidí myje tvář v průměru 15 sekund. To je hodně málo, když si uvědomíte, co všechno na povrchu pleti během dne a noci přistane. K tomu si přečtěte její vlastní činnost a vyjde vám rovnice, z níž vám bude jasné, že pár vteřin nad umyvadlem nemůže stačit. 
Není divu, že se ze #60SecondRule stal globální virál. Funguje to. Nemusíte si kupovat žádný speciální produkt, vstávat dřív, ani chodit dřív z dinner party. Nejde o žádný další marketingový trik, kterých se denně objevuje sto za minutu.
Čistit si obličej 60 sekund dává ingrediencím dostatek času, aby produkt skutečně něco s pletí udělal. ~ Nayamka Roberts-Smith
Z osobní zkušenost mohu říct, že právě tohle spolu s hydratací a každodenní ochranou před UV zářením mi nejen zachránilo pleť, ale ubralo i dost let. Kéž by něco takového existovalo i pro rodný list, který mě pokaždé neomylně zařadí mezi tzv. Husákovy děti.
Podle kosmetičky Nayamky Roberts-Smith je minuta ideální čas na to, aby se pokožka změkčila, uvolnily se póry a vy jste se zbavili kožního mazu, který je ucpává a rozšiřuje. Nezáleží na tom, zda si tvář čistíte sonickým kartáčkem nebo prsty. Důležité je použít vhodný produkt podle aktuálního stavu pleti a dodržet 60sekundové pravidlo.