Péče

Nejlepší odličovače na oči, které zvládnou úplně všechno

Možná jste na ně v záplavě beauty novinek zapomněli, ale ony na vás ne. Proč je právě teď ideální čas vrátit se v čase a začít používat klasické dvousložkové odličovače na oči? Odpověď je jednoduchá jen těžko byste hledali něco lepšího.
Foto: FootageUA/Getty Images
V sezoně, která opět přeje výraznému líčení, třpytkám, barevným řasenkám a linkám všech myslitelných tvarů, nestačí večer voda a ručník a doufat, že to nikdo nepozná. Pozná, hlavně vaše oči a řasy. Jedna lahvička v koupelně navíc se rozhodně vyplatí. 
„Často zapomínáme na to, jak křehká je pleť v okolí očí. Vypozorovala jsem, že při používání odličovacích ubrousků a různých odličovacích gelů a vod se jemná pokožka více vysušuje a tvoří se na ní vrásky,“ říká make-up artistka Lucie Janků. Jednoznačná výhoda dvousložkových odličovacích vod je jejich maximální účinnost a rychlost. Nemusíte řešit, jestli na sobě právě máte oceánuodolnou řasenku, nebo make-up, co vydrží i nukleární výbuch. Zároveň nezanechává těžký, mastný film jako odličovací oleje. Víčka se nevysuší, ani nepodráždí hrubým „drhnutím“ a řasy se nebudou lámat pod nedostatečně odlíčenou řasenkou.
Také voděodolný make-up rtů se nejlépe odlíčí právě dvousložkovým odličovačem.
Pokud nejste make-up artista a nepotřebujete během dne měnit líčení, nemusí vás trápit ani jejich stinná stránka. „Nevýhodu dvousložkového odličovače občas pociťuji při své práci, kdy víčko zůstane lehce promazané, přeci jen je to olej. Po večerním odlíčení to nevadí, ale když potřebuji udělat nový make-up, je to horší,“ upozorňuje Lucie. „Dvousložkový odličovač používám, když předělávám větší líčení. V tom okamžiku je opravdu potřebný, aby se pleť nedráždila a rozpustila se všechna líčidla.“ 

Použití? Jako 007

Foto: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images
Protože ty nejlepší věci bývají také ty nejjednodušší, s dvoufázovým odličovačem se nemusíte nijak dlouho zdržovat a aplikovat na několikrát.
Lahvičku prostě dobře protřepejte, naneste malé množství na vatový tampon, chvilku přidržte a pak jedním pohybem stáhněte všechna líčidla. Žádné tření a divoké pohyby. Ty si nechte na party. 
Abyste to měli ještě jednodušší, přinášíme seznam nejlepší odličovacích produktů na oči, na které přísahají make-up artisté i beauty editorky několika edicí Vogue.