Péče

Legendární make-up artistka rozšiřuje svou skincare řadu o séra, kterým stačí dva dny na změnu pleti

Přestože má po celou svou hvězdnou kariéru přístup k tomu nejlepšímu, co globální scéna nabízí, Violette Serrat to nestačí. Po líčidlech a hydratační péči ve spreji (mimochodem geniální produkt!) přichází s pěticí aktivních sér zaměřených na každý myslitelný problém. Proč séra pod hlavičkou Violette_FR stojí za více než pozornost, se dozvíte právě tady a teď.
Foto: Julien M. Hekimian/Getty Images for Louis Vuitton
Violette Serrat
Vizážistka a jedna z nejslavnějších Francouzek současnosti známá jako Violette FR patří mezi ty lidi, co hodně sní, ale také své sny a vize zhmotňují. Byla jednou z prvních profi make-up artistek, co neváhala využít sílu internetu a začala natáčet make-up tutoriály, což ve své době byl krok opravdu revoluční. Stala se International Makeup Designer pro značku Dior, Sephora si ji najala do týmu vyvíjejícího nové cool produkty, následovala pozice globální beauty ředitelky u Estée Lauder, založení vlastního brandu Violette_FR a nabídka stát se kreativní ředitelkou pro make-up u Guerlain. Aby toho neměla málo, tak svou vlastní značku rozšiřuje o nové skincare produkty – pět pleťových sér pomáhajících okamžitě zvládnout nejčastější kožní problémy. 
Není velkým tajemstvím, že Violette trpí kontaktní dermatitidou a vybrat si vhodnou kosmetiku pro ni představuje velký problém. „Cokoliv si dám na pleť, jsem okamžitě červená,“ svěřuje se během Zoom callu. Skincare pro ni tak není jen příležitostí rozšířit své beauty impérium, ale především nutností. Aby našla účinné a rychlé řešení, spojila se s francouzským chemikem Lucem Juglou, inovativním vývojářem s více než třicetiletou praxí. „Pracuje s tím nejlepším, co matka příroda nabízí, ale jde nad rámec tzv. clean beauty, plně respektuje přírodu, využívá tradic, ale velmi moderním, inovativním způsobem.“ Čtyři roky společně vyvíjeli sadu Sérum Superlatif, kterou Violette popisuje jako francouzskou lékárnu v jedné krabičce.
„Život se mění a spolu s ním i naše pleť, což je naprosto v pořádku, a toto je záchranný systém pro případ, že se něco stane,“ říká Violette o své nejžhavější novince. Každé z pěti sér se zaměřuje na jeden specifický problém, od akné přes přecitlivělost, zašedlý tón, poškození od sluníčka po narušenou kožní bariéru. „Každé sérum bylo vyvinuto tak, aby během 48 hodin dokázalo vyřešit daný problém.“ Dva dny? Tak málo? Ano, právě rychlost byla největší výzvou během vývoje produktů. „U klasické kosmetiky vidíme výsledky za dva, tři, nebo více než čtyři týdny. My nabízíme dva dny,“ říká Luc Jugla. Na svá tvrzení mají klinické studie. „Mám ráda velké výzvy a toto byla jedna z nich,“ dodává Violette. „Skutečně se nám povedlo vyvinout produkty, po kterých se nejen cítíte lépe, ale můžeme to doložit měřením.“ Ostatně od Violette nic než naprostý perfekcionalismus nikdo asi nečeká. 
Violette radí séra používat jako SOS péči, rychlou prevenci, když nějaký problém očekáváte (sama zmiňuje velké mrazy a vítr v New Yorku, kde žije), nebo jako dvou až tří týdenní kúru na obnovu přirozeného, zdravějšího stavu pleti. Koncept vychází z tzv. skinmunity – přístupu ke kůži tak, aby byla skutečně odolná a silná bránit se vnějším faktorům vlastními účinnými mechanismy. Kožní problémy od stárnutí po pupínky a vše mezi tím přitom závisí právě na stavu kožní bariéry. Pokud je oslabená nebo v nerovnováze, rychle to poznáte. Udržováním kožního mikrobiomu v optimálním stavu se přitom většině problémů můžete krásně vyhnout. 
Sada Sérum Superlatif, VIOLETTE_FR, v prodeji od března 2023 na www.violettefr.com
S holistickým přístupem k pokožce a její péči, jakým se Francie vyznačuje, pracuje i Violette. Upozorňuje na zbytečné přestimulování pleti množstvím přípravků a jejich střídáním, sama zastává motto, že méně je více. Stejně jako zmiňované Boom-Boom Milk a C'est La Cream, ani séra nerozdělují pleť podle typu nebo věku. Všechna jsou veganské, bez silikonů, přidané parfemace, obsahují 96 procent přírodních látek a samozřejmě nejsou testované na zvířatech, což ostatně evropská legislativa zakazuje. Na otázku, jaké sérum je jejím favoritem, má jasnou odpověď: „Reactive Skin Rescue. Do druhého dne mám po problému se zarudlou pokožkou, která svědí, je přecitlivělá. Pokud na všechno reagujete jako já, tohle je zázrak.“