Péče

Krémy, které vám v zimě zachraní pleť

Když teploty a nálada klesnou na bod mrazu, zaměřte se na výživu a maximální ochranu pleti před mrazem, znečištěným vzduchem a přetopenou kanceláří. Vogue vybrala nejlepší krémy pro každý typ pleti, na každou příležitost. Ať už zůstáváte ve městě, nebo utíkáte vysoko do hor. 
Nejnáročnější sezona pro pleť? Právě teď. Venku mrzne, jaro v nedohlednu, městský vzduch vlivem inverze ničí systematicky fasády i obličeje. Bez rozdílu věku a stavu. I tvář, která si jinak vystačí s lehkým sérem, křičí po výživě a ochraně. Ze znečištěného vzduchu se stalo největší téma celého beauty průmyslu a o extrémním střídání teplot víme snad všichni, že to není zrovna procházka rozkvetlou Avenue Montaigne. 

Nový krém. Pozor na retinol

Výměna pleťového krému je rozhodně namístě. Dermatologové se jednohlasně shodují na tom, že v mrazivém počasí, ať už jste ve městě, nebo na horách, kůže potřebuje posílit vlastní ochrannou bariéru, o kterou ji zima a znečištění neustále okrádají. Stejně tak zapomeňte na výraznou exfoliaci. 
„Největší chybou je agresivní peeling a nadměrné používání kyselin, zvláště kyseliny glykolové, a retinolu. Ničí kožní bariéru, oslabují pleť a ta se pak nemůže bránit bakteriím a ostatním vlivům. To vede k jejímu ztenčování,“ varuje doktorka Barbara Sturm. „Pokud je pH pokožky nízké, může docházet k jejímu spálení. Vím, že jsou kyseliny velmi populární, ale pokud je chcete používat, vždycky ve spolupráci s profesionálem, nikdy ne doma.“ 
Aby byla pleť maximálně spokojená a v pohodě, nahraďte čisticí gely odličovacím mlékem (výjimku tvoří jedině pleť s akné) a vybudujte si na tváři pořádný ochranný štít. Stačí sáhnout po správném kelímku s krémem.
Podívejte se na nejlepší péči za zimu pro suchou, mastnou i citlivou pleť podle Vogue.