Nehty

Nečekaný trend v jarní manikúře, který předpověděl Harry Styles a propadla mu i Zendaya

Módní i beauty trendy jsou v době sociálních sítí a bleskurychlých zpráv tak nepředvídatelné, že nikdy nevíte, odkud přijde ten další. Mezi novinkami pro nehty se objevila barva, kterou na jaře sice očekáváte, ale už ne tak na konečcích prstů. 
Foto: Edward Berthelot/Getty Images
Zendaya cestou na přehlídku Louis Vuitton podzim – zima 2023/2024, 6. března 2023
Barvy do každodenní šedi můžete dodat nejrůznějšími způsoby, s lakem na nehty to je nejrychlejší, ve výsledku i nejúspornější. Nemluvě o tom, že barvy na rukách můžete střídat podle libosti a času každý den. Na přehlídkových molech se sice objevují nude odstíny spolu s červenou, ovšem jedna barva vládne všem. Zelená. Ne jeden konkrétní odstín, ale celá škála od lesní po mátovou a všechny mezi nimi. Energická, pozitivní a na nehtech rozhodně nepřehlédnutelná barva symbolizuje naději, nový začátek, vzkvétající přírodu a styl. Její návrat předpověděl vloni Harry Styles, když se zeleným lakem na nehtech přijel na Mezinárodní filmový festival v Torontu a o pár týdnů před tím i do Benátek. 
Zelené nehty berou útokem Instagram, TikTok i první řady na fashion weeku. Na přehlídku Louis Vuitton podzim - zima 2023/2024 přišla Zendaya v tygrovaném úpletu s lahvově zelenou manikúrou. Manikérky jako Betina Goldstein experimentuje se třpytkami i chromovaným efektem, Sojin Oh modeluje zelené 3D tvary a excentrický nail art s pomocí zelených křišťálů. Tom Bachik pro Selenu Gomez naposledy vybral pastelovou zelenou v kombinaci se žlutou a meruňkovou. A pak tu máme velký trend z TikToku.
Foto: Edward Berthelot/Getty Images
Pod hashtagem #matchalatte najdete vedle milionů ASMR videí a receptů na nejlepší matcha čaj s mlékem také beauty trend, který hýbe touto sociální sítí. Nahrazuje bílou v klasické francouzské manikúře a ukazuje se jako ideální přechodová barva mezi sezonami. 
Tmavě zelená může být stejně variabilní a nadčasová jako temně červená. Borovicové odstíny hraničící až s černou vypadají velmi elegantně, Bottega zelená zase vypovídá o stylu svého nositele, co se nebojí svůj nehtový šatník nabourat netradičními barvami laků na nehty. Zelená manikúra je bezesporu zábavná, hravá a u většiny lidí i nečekaná, což můžete krásně využít ve svůj prospěch. Třeba jako ideální začátek small talku.