Nehty

Mob wife trend radikálně mění i nehty. Tato barva teď vládne pevnou rukou

Sice se blíží jaro a spolu s ním automaticky spojované jemné pastelové odstíny, ovšem beauty scénu vedle rudých nehtů ovládá úplně jiná barva. 
Foto: Taylor Hill/WireImage via Getty images
Madelaine Petsch

Data mluví jasně: Černý lak na nehty rychle nabírá na popularitě

Po romanticky laděném nail artu na Valentýna jsme zpátky v realitě, kde agresivně vládne glamour estetika mob wife. Takže máte, stejně jako Griselda Blanco, dvě možnosti. Buď mandlové nehty v klasickém červeném odstínu s modrými nebo fialovými podtóny, nebo sáhnete po černém laku na nehty. Pro mnohé tato barva představuje překvapení s ohledem na novou sezonu, ale je to tak. Čísla mluví jasně. Madé Lapuerta vystupující na sociálních sítích jako Data But Make It Fashion zanalyzovala fotky celebrit, street stylu a přehlídek a zjistila, že černý lak je momentálně nejrychleji rostoucí trend ze všech. 
Výhodou černého laku je, že vypadá dobře prakticky na každém bez ohledu na tvar a délku nehtů. Nosí je rockoví kytaristi i influencerky, které se svými nehty stiletto mají v popisu práce se jen fotit. Vypadá dobře v ultra lesklé podobě stejně jako v té matné. Nicméně právě teď se držte té první možnosti, která hýbe beauty scénou. Vybírejte si černou barvu na nehty bez třpytek, lesku, chromu, prostě čistou černou.

Press-on černá manikúra

Černá manikúra má však také svou odvrácenou tvář. Pro majitele tenkých, lámavých nehtů ji manikérky rozhodně nedoporučují, protože velmi tmavé pigmenty včetně černého mimořádně zatěžují nehty a mohou je oslabit. Ovšem protože jsme Vogue a ne pro nás není odpověď, i tady máme řešení: press-on manikúra. Tu nejlepší dokonce najdete na lokálním trhu.
Slovenská značka Minora má ve svém portfoliu press on nehty, které vydrží týden i déle (ani tři týdny nejsou problém, jak jsme v redakci zjistili při testování). Můžete si je zkrátit dle libosti a skvěle se s nimi pracuje, nemusíte být zrovna profesionální manikérka. Stačí přiložit speciální gelový polštářek na čistý nehet, přimáčknout na něj imitaci nehtu ve vybrané šířce a hotovo. Až vás barva přestane bavit, sundáte umělý nehet snadno a rychle a schováte si ho na příště.