Nehty

Cherry mocha se stala oficiální barvou listopadu. Temně třešňové nehty si podmanily designéry, manikérky i celebrity

Přezrálé třešně v šálku černé kávy. Inspirace pro manikúru na posledních pár týdnů v roce tentokrát vychází z jedné z nejsledovanějších přehlídek na sezonu jaro – léto 2024 Gucci Ancora. Šťavnatá, elegantní, ideální na každou příležitost. Taková je barva, kterou byste měli vyzkoušet na svých rukou i vy.
Foto: Claudio Lavenia/Getty Images
Třešňové odstíny nejsou žádnou novinkou: přes cherry cola rty jsme se dostali k manikúře cherry mocha, tedy k úpravě nehtů v třešňové barvě s moka podtóny přesně takové, jakou jsme mohli vidět na přehlídce Gucci Ancora. Podle této show si barva taky vysloužila stejnojmennou přezdívku, ovšem módní dům Gucci není rozhodně jediný, kdo si tuto barvu vybral v rámci sezony podzim – zima 2023/2024 nebo jaro – léto 2024. K vidění je u Max Mara, Dolce & Gabbana, Carolina Herrera, Brandon Maxwell a u dalších. Od klasické červené nebo rajčatové se liší podtóny místy až lehce gotickými, které balancují na hraně s karmínovou.
Dua Lipa si tuto barvu vybrala na vlasy, čímž rozzářila svou pleť. Příval energie, které z tohoto odstínu čiší, připomíná drink Cherry Mocha plný kofeinu. Barva na nehty se přitom hodí pro všechny odstínů pokožky a dobře se kombinuje s jakýmkoliv stylem.

Jako první se s nehty Cherry Mocha pochlubila Jennifer Lopez

Renomovaný manikér Tom Bachik jí ho vytvořil s pomocí laku na nehty Essie a prohlásil, že tento odstín je stejně funkční jako neutrální a vhodný pro jakýkoli podtón pleti. Na akci LACMA v Los Angeles přišla s touto barvou na nehtech mj. Julia Garner. Trend, který si již oblíbily Pařížanky, se točí kolem kultovního laku Rouge Noir od Chanel. Ovšem odborníci na nail art doporučují neomezovat se pouze na jednu barvu, ale míchat dvě, někdy dokonce až tři varianty vínové, dokud nenamícháte ideální cherry mocha. Nakonec nezapomeňte přetřít nehty průhledným vrchním lakem pro extra lesk.

Jak namíchat odstín cherry mocha ze základních barev

Video na Instagramu ukazuje, že je možné vytvořit si vlastní personalizovaný odstín. Jak na to? Tím, že si pohrajete se základními barvami a vytvoříte si ad hoc paletu s laky na nehty, které nemusí být nutně třešňové a vínové. Ohnivě červená, jasně modrá a slunečně žlutá s nádechem černé vytvoří nečekaný karmínový odstín.

Prvotní inspirace pochází z módy

Fanoušci značky Jacquemus již znají jeho šťavnatou řadu šperků (jmenuje se Cerise a patří do kolekce Le Chouchou), v níž náušnice, náhrdelníky a náramky zdobí třešně v plné velikosti. Nehty modelek pro tuto show vytvořila Betina Goldstein. Dost možná právě tady našly vyhledávané manikérky inspiraci pro styl, který v listopadu zahltil Instagram a TikTok a je předurčený zůstat vyhledávaným heslem až do (a po) vánočních a novoročních svátků.
Článek vyšel v originále na vogue.it.