Make-up

Cherry Cola Lip: Make-up trend, díky kterému (znovu)objevíte kouzlo výrazných rtů

Styl z přelomu milénia objevila generace Z, dala mu nový název a zaplavila jím TikTok. Trend Cherry Cola Lip je skvělým způsobem, jak nosit výraznější červenou rtěnku a naučit se vykreslit přesnou konturu. 
Foto: Antoine Flament/Getty Images
Amelia Gray Hamlin
Po latté make-upu tu máme další virální trend, který skvěle zapadá do estetiky sezony podzim-zima 2023/2024 tím, jak je trochu nostalgický, hodně výrazný, dost zábavný a na rozdíl od mnoha jiných je v centru pozornosti už několik měsíců a určitě tu ještě pár dalších bude.
Červené rty, ať už zářivé, matné, nebo jako v tomto případě tmavé a lesklé, byly k vidění na celé řadě podzimních přehlídek a tvoří jeden z pilířů beauty trendů druhé poloviny roku. 
O co přesně jde? „Trend Cherry Cola Lip je styl líčení, který čerpá inspiraci z bohatých a sytých barev třešňové koly,“ popisuje vizážistka Yasmin Salmon. „Je to univerzální trend, který si může užít každý, kdo chce svému vzhledu dodat odvážný a zářivý akcent. Stačí jen najít perfektní odstíny, které se hodí k vašemu odstínu pleti.“ Trend se velmi rychle uchytil i mimo sociální sítě a vidět ho můžeme v podání Kendall Jenner i její sestry Kylie, Elsy Hosk, Amelie Gray, Chiary Ferragni a spousty dalších osobností, které se nedrží jen jednoho stylu líčení, ale rády se svým vzhledem experimentují.

Jak na Cherry Cola Lip líčení krok za krokem

Make-up artistka Lucie Janků, která si trend vyzkoušela na vlastní kůži, aby zjistila všechny jeho plusy a minusy, zdůrazňuje jednu věc: „Základem úspěchu jsou správně zvolené odstíny. Největší problém bych viděla ve špatném výběru konturovací tužky a rtěnky, tady se můžete hodně spálit,“ varuje Lucie a jedním dechem dodává: „Dobře rozpracujte tužku do ztracena. Při nanášení rtěnky nepřebarvujte konturu, opravdu zůstaňte ve středu rtů.“
Její návod na perfektní #CherryColaLip zní takto:
  • Konturovací tužku vybírejte v co nejtmavším hnědém odstínu, který ladí s vaší pletí. Odstín nesmí mít ani moc nude, ani mít v sobě náznak fialové. Musí být čistě hnědý až čokoládový.
  • Tužkou perfektně ohraničte rty a dalším krokem k úspěchu je precizní rozpracování tužky směrem dovnitř. Vytvoříte tak ombré efekt.
  • Rtěnka nebo lesk musí mít třešňovo-červenou barvu. Žádné ostře červené, korálové, cihlové nebo naopak malinové odstíny. Zkrátka klasická červená, třešňová barva.
  • Vyplňte střed rtů rudou a propojte s vystínovanou hnědou konturou.
  • Dodejte rtům lesk, a tím vytvoříte dokonalý efekt Cherry Cola Lip.
  • Pokud nemáte rádi rtěnky, můžete použít rudý lesk. Pokud používáte rtěnku, volte lesk bezbarvý.