Make-up

Jak vypadá make up, který reflektuje současnost? Bea Sweet poradí

Když si nevíte rady s líčením, obraťte se na make up artistku, která má na svědomí look Lary Stone na obálce druhého čísla Vogue Czechoslovakia.
Bývalá studentka protetiky. Nedoceněná operní pěvkyně. Nezastavitelná vizionářka. Bea Sweet stírá hranice mezi líčením a uměním. Seznamte se.
Beauty blender nebo štětce?
Štětce, protože jsou lepší a působí realističtějším dojmem.
Nejhorší beauty trend letošního roku?
Mám ráda, když pleť prosvítá skrz make up. Jakmile je pod tlustou hnědou vrstvou čehosi a nevidím její texturu, přestávám tomu rozumět.
Lesk nebo mat?
Mat. Matná pleť působí tak dramaticky!
Minimal nebo glamour?
Minimal glamour.
Nejlepší produkt, který jsi tenhle rok objevila?
Lesk na oči od YSL Eye Gloss Smudger. Používám ho klidně na rozjasnění lícních kostí, protože není mastný, takže neklouže a působí na pleti neskutečně přirozeně.
Nejdražší věc ve tvém kitu?
Péče o pleť od Giorgio Armani.
Nejlevnější věc ve tvém kitu?
Lepicí páska.
Nejlepší make-up hack?
Staromódní odsávání rtěnky do ubrousku mezi aplikacemi. Jedině tak si barva udrží svou intenzitu. Klasické triky jsou nej!
Tvůj názor na contouring?
Jedině když se dělá s jemnými lehkými produkty, jako je duo Shade & Illuminate od Toma Forda. Musím vidět pleť!
Jak se správně odličovat?
Olejový cleanser, žínka a horká voda. Pleť vám za to poděkuje.
Fenty Beauty nebo Huda Beauty?
Fenty. Tleskám inkluzivitě a různorodosti téhle značky. Balení je neskutečně funkční a promyšlené. 
Husté nebo tenké obočí?
Chtěla bych mít husté plné obočí. Moje je od přírody tenčí, takže pochopitelně toužím po tom, co nemám. Nedám dopustit na čirý gel MAC Brow Set.
Bez čeho nikdy nevycházíš z domu?
Baví mě matující ubrousky Fenty Beauty, balzám na rty YSL Tint-in-Balm a rtěnka Chanel Rouge Allure Velvet v odstínu Libre a La Fascinante.
Nejhorší beauty chyba, kterou ženy dělají?
Make up by měl být podle mě pro všechny bez ohledu na pohlaví. Nemyslím si, že ženy dělají více chyb než muži, kromě toho, že se dost často nevidí svou přirozenou krásu. Mám tendenci být dost smutná, když vidím obličeje přetvořené k nepoznání díky výplním a když někdo zakrývá krásné pihy hutným make upem. 
Je nějaký okamžik, kterého lituješ?
Každý z nás má určitě za sebou moment, který by nejradši vytěsnil. Za mě je to určitě éra, kdy jsem si v 16 letech po vzoru Marilyna Mansona oholila obočí. Děs!
Jak nejlépe připravit mastnou pleť na make up?
Dobrý primer, fluidní krém a jemný toner. Matující ubrousky přihoďte do kabelky. 
Co je pro tebe největší make up faux pas?
Jít spát neodlíčená. Odličovací ubrousky jsou super, když si chcete rychle změnit barvu rtěnky, ale jinak by neměly přijít do styku s žádným obličejem. 
Kdybys mohla dělat make up pro někoho slavného, kdo by to byl?
Donyale Luna.
Make up pro Laru Stone na obálku druhého čísla byl...
Inspirovaný lookem Heleny Vondráčkové ze 70. a 80. let. Fotilo se v Londýně s Rankinem, tak jsem použila svou oblíbenou britskou značku Ciaté London. Lara má na sobě tekutou rtěnku Patent Lip Lacquer v odstínu Bee's Knee's. Bamboo bronzer jsem použila ke zvýraznění lícních kostí a zkombinovala ho s tvářenkou Glow-to Illuminating v odstínu Pinch Me. Líčení jsem završila dvěma vrstvami řasenky Wonderwand a tužkou na oči Wonderwand Liner v odstínu Champagne. Neskutečně jí sedí! 
Make up, reflektující současnou dobu je:
Takový, který na první pohled vůbec nevypadá jako make up.