Make-up

Zrcadlové efekty slečny Chanel

Nosit rtěnky a lesky není momentálně úplně dobrý nápad. Do centra pozornosti se tak dostalo obočí a oči. Kdy jindy než teď máme čas a chuť experimentovat a naučit se pár nových triků. A když už se učit, tak od těch nejlepších. Lucia Pica vytvořila pro přehlídku Chanel Metiers d'Art Paris – 31 rue Cambon tři looky, které si můžete vyzkoušet také. Italská make-up artistka prozradila krok za krokem, jak na efektní líčení s minimem produktů.
Foto: Benoît Peverelli
Backstage přehlídky Chanel Metiers d'Art 2020
Každoroční přehlídka Chanel Metiers d'Art představuje nejen ikonické prvky módního domu v novém světle, ale je zároveň poctou všem švadlenám, vyšívačkám, obuvníkům, kloboučníkům a všem ostatním řemeslníkům z malých módních ateliérů, kde se stále ještě plisování, tkaní tvídu, ale i výroba knoflíků, doplňků a bižuterie dělá ručně.
Umění tzv. petit mains inspirovalo i make-up artistku a kreativní ředitelku pro Chanel Make-Up Lucii Picu k líčení, v němž se odlesky stříbrných nití odrážejí na víčkách a lícní kosti se lesknou jako čerstvě vyleštěná zrcadla podél slavného schodiště v ulici Cambon č. 31. 
Foto: Benoît Peverelli
Look no. 1
Foto: Benoît Peverelli
Look no. 2
Foto: Benoît Peverelli
Look no. 3
Inspirovala jsem se překrásným zrcadlovým schodištěm v 31 rue Cambon a řemeslem ateliérů Métiers d’Art.

Tři styly krok za krokem

První varianta make-upu se točí kolem vnitřního koutku očí, kam Lucia umístila štrasový kamínek. Jinak jde o velmi minimalistický styl, ke kterému použila už jen rozjasňující tyčinku Baume Essentiel ve variantě Transparent a černou řasenku Le Volume Revolution de Chanel na horních i spodních řasách. 
U druhého looku nahradily štras stříbrné oční stíny z paletky Les 4 Ombres 334 Modern Glamour, ty make-up artistka protáhla podél spodních řas až téměř do poloviny oka. 
Nejvýraznější líčení spojuje zrcadlový lesk na víčkách i rtech. Stejně jako u předchozích dvou vycházela Lucia z dobře hydratované pleti, na kterou nanesla lehce tónovanou vodní texturu Les Beiges Eau de Teint pro přirozeně rozzářený vzhled a následně jen lehce zmatnila na místech, kde bylo třeba. „Zde jsem se zaměřila na perfektně vytvarované lesklé vínové rty,“ vysvětluje Lucia. Těch docílila s pomocí konturovací tužky č. 188 Brun Carmin. „Poté jsem nanesla rtěnku Rouge Allure Velvet Extreme v odstínu č. 130 Rouge Obscur a zakončila leskem Rouge Coco Gloss v odstínu 772 Epique pro ještě větší intenzitu. Navrstvením konturovací tužky, silně pigmentované rtěnky a lesku docílíte takto intenzivního efektu.“ Na horní víčka aplikovala již zmiňovanou rozjasňující tyčinku Baume Essentiel a horní řasy zvýraznila černou řasenkou.
Podívejte se do zákulisí přehlídky a na detaily líčení.