Make-up

Wednesday Addams: Beauty ikona se vrací s dokonalým líčením, které se stává virálním trendem roku

Jednou za třicet let se na scéně objeví bledá dívky s havraními copy a zas a znova se stává beauty hvězdou. Remake od Tima Burtona nabízí vzrušení hned na dvou frontách: spolu s mysteriózní zápletkou přináší i řadu nepředvídatelné inspirace pro líčení. Všechny detaily o temně svěžím make-upu najdete tady a teď.
Foto: Netflix
Jenna Ortega jako Wednesday Addams v seriálu Wednesday
Pokud jste to ještě nezjistili, na Netflixu se objevil nový seriál v režii Tima Burtona s prostým názvem Wednesday. Volná adaptace Addamsovy rodiny se točí kolem dcery Morticie a Gomeze Addamsových, kterou v 60. letech ztvárnila Lisa Loring a v 90. letech ji proslavila Christina Ricci. Mimochodem Ricci se objevuje i v tomto zpracování, ale to je tak všechno, co k její nové postavě prozradíme.
Hlavní roli získala Jenna Ortega, dvacetiletá rodačka z Coachella Valley, kterou jste mohli vidět v seriálech Jurský park, Elena z Avalonu, nebo ve filmech Chůva na zabití: Krvavá královna, Vřískot (2022), Yes Day nebo Iron Man 3, kde debutovala. O make-up, z nějž se rychle stává virální trend, se postarala britská make-up artistka Tara McDonald, která, stejně jako Tim Burton, povýšila známé postavy na novou úroveň. Dost morbidní na to, aby celá vizuální stránka zapadla k příběhu podivných členů rodiny libující si v černé magii, čarodějnictví a všem kolem smrti a utrpení, a zároveň dost svěží na to, aby odpovídala současnému vkusu a zároveň se dost odlišila od předchozích zpracování. 
Aby vynikla bledost hlavní představitelky, zdůraznila filmová maskérka oči a rty. Protože je v novém zpracování Wednesday starší než její předchůdkyně, její líčení je výraznější. Na rty použila McDonald konturovací tužku od MAC v černo-červeném odstínu s perletí Nightmoth, kterou smíchala s čirým balzámem na rty a poté vklepala do rtů. Lehce kouřové oči vytvořila vizážistka kombinací tří očních stínů (taky od MAC). Jako základ vybrala kaštanově hnědý Brown Script, pod oči použila sytý černý Carbon a podél horních řas černou smíchala s metalickým šedým Glitch In The Matrix. Řasy zvýraznila prodlužující řasenkou Ilia Limitless Lash Mascara v odstínu After Midnight. Nic víc, nic míň.
A co Morticia? Její postava bývala tradičně spojovaná ze sytě krvavými rty, ale i ty vzaly v burtonovském podání za své. Catherine Zeta-Jones se vrátila ve velkém stylu s moderní verzí ženy vampa se švestkově fialovými rty. McDonald na femme fatale make-up vybrala rtěnku Tom Ford v odstínu Bruised Plum. Pokud byste si ji chtěli pořídit, pak vězte, že už není na trhu.