Make-up

Výživnější než balzám, intenzivnější než obyčejná rtěnka. Čtyři alternativy pro lepší rty

Na první pohled vypadají jako klasické rtěnky, ale jsou mnohem lepší. Nosit byste je měli začít kdykoliv. Minimálně ze dvou důvodů. Zachráníte své rty před definitivním vysušením i rtěnky před zánikem. Protože co jiného by je čekalo, kdybychom je přestali používat? Navíc tyto jsou lepší, než byste čekali, a v odstínech, kterým nelze nepodlehnout. 
Foto: Stéphane Mounet
Rtěnka Rouge Coco Flash v odstínu 68 Ultime, CHANEL, prodává Douglas, 1040 Kč
Krémová, zářivá, komfortní. Rouge Coco Flash od Chanel tuto sezonu přichází ve dvanácti nových odstínech, takže výmluvy, že vám žádná červená, tělová, růžová nebo tmavá nesluší, berou za své. Od počátku své existence staví na tom, že nezná žádné kompromisy, protože se v ní potkává hydratační balzám, výrazná barva, přirozený lesk a samozřejmě styl.
Lucia Pica, kreativní ředitelka pro Chanel Make-up, dokázala, že je ženou na svém místě, protože k tomu, abyste tuto rtěnku používali, nemusíte mít hodinové školení, jak mít nejpevnější ruku, dokonce ani zrcátko. Prostě vycvakněte lakové víčko, přetřete si tyčinkou pusu a hotovo. Très chic. Très Parisienne.
Foto: Stéphane Mounet
Rtěnka Rouge Pur Couture The Slim v odstínu Contrary Fuchsia No. 8, YSL, prodává Sephora, 1040 Kč
Když se loni objevily poprvé na trhu, prakticky se nedaly ani sehnat. Tak obrovský o ně byl zájem a továrna nestíhala uspokojit globální poptávku. Vše se naštěstí rychle vyřešilo, takže si můžete dopřát tolik matných odstínů, kolik jen chcete. Rouge Couture The Slim od YSL díky svým ostrým liniím zahradí i konturku a výsledek bude pokaždé maximálně přesný. Ani matematické rovnice v porovnání s nimi neobstojí. Ani rouška nebo respirátor pro ně nejsou překážkou. U YSL do nich dali tolik pigmentů, a docíliti tak matného efektu, že vydrží opravdu hodně. Jedna tenká vrstva stačí k tomu, aby vaše pusa dostala intenzivní update. 
Foto: Stéphane Mounet
Rtěnka L'Absolu Mademoiselle Shine v odstínu 317, LANCÔME, prodává Fann, 970 Kč
O co jde? O lesklou rtěnku s texturou výživného balzámu. Co obsahuje? Růžový olej, vosk z rostliny candelilla, proxylan pro cílenou péči a omlazení jemné pokožky a spoustu barvy pro svěží vzhled. Ani tady nepotřebujete zrcátko, rtěnka L'Absolu Mademoiselle Shine od Lancôme má ideální tvar, konzistenci i množství pigmentů, abyste si s její aplikací nemuseli lámat hlavu. Používejte ji stejně jako klasický balzám kdykoliv během dne. Rty zůstanou hydratované, hladké, bez známek vysušení. Oleje a vosky se okamžitě rozpouštějí, takže i v tom nejvíc větrném a chladném dni nemusíte další péči řešit. Tato rtěnka se postará o barvu i všechno ostatní.
Foto: Stéphane Mounet
Lesky na rty Dior Addict Stellar Gloss v odstínu 643 Everdior, 092 Stellar a 553 Princess, DIOR, prodává Sephora, 970 Kč
Lesky v roce 2020? Proč ne. Jakmile odložíte ochranu nosu a úst, přetřete si rty hvězdným leskem. Hvězdný je tu opravdu namístě. Dior Addict Stellar Gloss není jen tak obyčejný lesk, ale kombinace více produktů do jednoho pana dokonalého. Můžete ho nosit samostatně nebo přes rtěnku, jak zrovna máte náladu. Obsahuje drobné částečky odrážející světlo tak, že efekt připomíná oblohu plnou hvězd.