Make-up

Rozjasňující tyčinky, které změní celý make-up

Zázraky na počkání, to slibují tuhé highlightery. A také to splní. Pudry i rozjasňující kapky ukliďte hluboko do kosmetické skříňky, tyto kouzelné tyčinky jsou všechno, co (nejen) tuto sezonu budete potřebovat. Fashion & Beauty Editor Vogue CS Cindy Kerberová vybrala ty nejlepší.
Highlightery hrají tento rok zásadní roli, jarní make-up trendy se totiž točí kolem rozzářené, přirozené a lesklé (na těch správných místech samozřejmě) pleti. Na té hladké bez jediné chybičky vypadá každý make-up dobře, ale co na mastné tváři, na které je vidět každý pór už za hodinu od opuštění koupelny? O suché pokožce nemluvě. Oba extrémy mají s highlightery více než komplikovaný vztah. Pudr bývá vidět víc, než je zdrávo, kapky zdůrazní všechno, co jste ani netušili, že na pleti máte. Naštěstí tu jsou tuhé highlightery a rozjasňující balzámy v tyčince. Hodí se pro všechny bez rozdílu typu pleti nebo věku. Navíc se s nimi pracuje tak lehce, že to zvládnete i v tom nejhlubším ranním koma. Jejich aplikace je stejně jednoduchá jako popadnout Dior Saddle bag a jít ven.
Od chvíle, kdy Lucia Pica představila transparentní gelový balzám v tyčince v rámci jarní make-up kolekce Chanel, bylo jasné, že pudr, ani ten konturovací, tuto sezonu nebude potřeba. Obličej si můžete vymodelovat s pomocí lesku. Baume Essentiel v sobě má lehounce narůžovělé, na první pohled téměř neviditelné pigmenty. Stačí jím potřít lícní kosti a následně rozetřít prsty nebo štětcem. Celý obličej se okamžitě rozzáří, niž by někdo vůbec tušil, že na sobě máte nějaký produkt. 
Značka Clarins do jarní kolekce uvedla oboustrannou tyčinku, na jedné straně tvářenka, na druhé rozjasňovač. Aplikace jednoduchá, efekt maximální. Stejně jako se Skin Fetish Duo od Pat McGrath. Sephora uvedla na jaro Glow Stick s holografickým efektem. Stejně jemný efekt umí Glow Glaze Stick od značky Becca.
Pak tu máme celou kolekci tuhých rozjasňovačů od Fenty Beauty. Další důkaz toho, že Rihanna je geniální. Match Stix Shimmer Skinstick v sobě má drobné třpytky, ale nic, co by se nedalo nosit na ranní poradu. Naopak na business look jsou tyto tyčinky perfektní, zamaskují únavu a dají tváři jas. S odstínem Starstruck nemůžete sáhnout vedle. Přizpůsobí se pleti, ani ho nemusíte dlouze zapracovávat.
Také přírodní značky jako Juice Beauty, Ilia a Rodin mají ve svém portfoliu tuhé highlightery. Stačí si vybrat, jestli chcete tónovanou verzi, jemný třpyt, nebo vám stačí tuhý olej s vůní jasmínu a neroli.