Beauty talk

Beauty talk s Kirsten Kjaer Weis

Přesvědčila celý svět, že spojení přírody a make-upu opravdu může fungovat a že ekologicky udržitelný přístup může být stejně cool jako limitované designové kolekce. Fashion & Beauty Editorka Vogue CS Cindy Kerberová vyzpovídala Kirsten Kjaer Weis, dánskou vizionářku, jejíž make-up v plnitelných stříbrných obalech s monogramem mají ve svých kosmetických taštičkách i ty nejkrásnější supermodelky a nejlepší make-up artisté současnosti.
Foto: koláž Alexander Bel

Začátky

Po škole jsem rok cestovala, pak jsem se doslechla o make-up škole Christian Chauveau v Paříži a rozhodla jsem se, že se tam přihlásím. Nejvíc mě bavily hodiny, kde jsme se učili různé styly líčení z 20., 40. a 60. let. Po absolvování jsem se vrátila zpátky do Dánska a okamžitě jsem začala pracovat jako make-up artistka na focení a reklamách. Zlomový okamžik mojí kariéry nastal ve chvíli, kdy jsem se přestěhovala do New Yorku.

O značce

Velmi dobře si pamatuji moment, kdy jsem se rozhodla založit ji. Psal se rok 2002, já objevila díru na trhu a rozhodla jsem se ji zaplnit. Byla jsem od začátku přesvědčená o tom, že dokážu spojit svět přírodních a konvenčních beauty produktů a vytvořit něco opravdu mimořádného. Dnes mě značka plně zaměstnává. Buď mě najdete v kanceláři s mým týmem, nebo na cestách za výrobci a obchodními partnery. To, že jsem make-up artistka, mi hodně pomáhá s těmi správnými nápady na produkty. Hodně mě inspiruje umění, filmy, příroda a květinový trh v New Yorku. Důležité je i naslouchat zákazníkům. I proto se s nimi moc ráda setkávám. Miluji kreativní stránku této práce, zvláště vytvářet netoxické produkty, kterým ženy mohou věřit. Jsem opravdu hrdá na to, že se nám povedlo vytvořit čisté, přírodní produkty, které se chovají stejně jako ty konvenční.

Můj make-up

Kromě víkendů se líčím každý den. Neobejdu se bez pleťového oleje Beautiful Oil, je to můj must-have, a krémového make-upu Cream Foundation. A krémové tvářenky. V kabelce s sebou nosím jen balzám na rty, rtěnku a černou tužku na oči. 

Beauty rituály

Jsem minimalistka. V koupelně mám jen asi 10 produktů. Ráno a večer používám pleťový olej, jednou za týden ráda exfoliuji pleť s pomocí peelingu od African Botanics. Tento rok uvedeme na trh další pleťové produkty, které jsem testovala sama na sobě. Od očních krémů po tonery. 

Největší výzva

Mascara. Bylo dost náročné vytvořit řasenku, která bude přírodní a zároveň na řasách vydrží a nebude se drolit. Mám velkou radost, že se to nakonec povedlo a stal se z ní nejúspěšnější produkt celé značky.

Zásadní rada

Věřím tomu, že krása vychází zevnitř, proto je důležitý zdravý jídelníček a dostatek spánku. A že méně je více. Zejména co se týče make-upu. 

Nejlepší make-up trik

Obočí si vyplňuji očním stínem, vypadá to víc přirozeně.

Nejoblíbenější trend na zimu

Rozzářená pleť. Nešetřete s hydratací, v zimě je klíčová! A přirozeně růžové tváře.

Můj idol

Líbí se mi, když lidé zůstávají sami sebou. Jako Isabella Rossellini. Meryl Streep vypadá překrásně, vždy tak vypadala. Něco na tom opravdu je, když někdo dokáže elegantně stárnout.