Krása

Nejlepší vlasové stylingy z Met Gala 2024

Účesy na Met Gala 2024 byly samostatnou kategorií. Čím to, že zasněné téma přimělo vlasové stylisty k takovým kreacím? Možná za to může transformační povaha účesů. 
Foto: Getty Images
Říkejme tomu klidně efekt lady Godivy. Červený koberec Met Gala 2024 totiž ovládly mohutné vlny, které si ve výrazných délkách dopřála jak Sarah Jessica Parker, tak Kendall Jenner nebo Zoe Saldana. Amanda Seyfried měla stříbrný účes pokrytý listy, který byl protikladem nespoutaného, rádoby nedbalého účesu Kim Kardashian.
Témata zrození i rozpadu inspirovaly Chloe Sevigny k viktoriánskému smutečnímu účesu z copů spletených do smyček a květů. Iris Law si nechala na hlavě rozcuchaný pixie wet-look, který podtrhl její rysy včetně výrazně stylizovaného obočí, zatímco peroxidový oblak Gwendoline Christie odkazoval k virálnímu momentu během finále poslední přehlídky haute couture Maison Margiela. V pomyslném týmu retro-made-new se Hari Nef rozhodla pro geometrický vínový účes, podobně jako Kaia Gerber, která zas šedesátky objala svou obrovskou hřívou jak z Las Vegas.
Pro Sydney Sweeney se letošní Met Gala stala příležitostí vyzkoušet si své alter ego. Plavou blond, pro sebe tak příhodnou, vyměnila za onyxový účes s definovanými konečky. Ale poslední slovo na jakémsi účesovém kolbišti měla Zendaya. Proč? Přišla totiž s pugétem na hlavě – doslova. 
Článek vyšel v originále na vogue.com.