Celebrity

Sbohem, Manolo. Sarah Jessica Parker na léto volí nečekané boty

Dřeváky Sarah Jessiky Parker jsou o něco svéráznější než třpytivé lodičky Manolo Blahnik, které dělaly Carrie Bradshaw pěkný zásah do rozpočtu.
Foto: Profimedia
Sarah Jessica Parker
Sarah Jessica Parker a její profesionální alter ego Carrie Bradshaw mají dost šarmu na to, aby přesvědčily i ty nejobětavější odpůrce módy, aby si obuli křišťálově zdobené boty Manolo Blahnik. Koneckonců hledání krásných bot je pro tyto dvě vlastně spirituální záležitostí – s každou lodičkou Hangisi a nesourodými Dish (vlastní interpretace klasické siluety SJP) se přibližují k jakémusi božskému zážitku.
Ale Carrie Bradshaw není Sarah Jessica Parker a Sarah Jessica Parker není Carrie Bradshaw. To by mohlo vysvětlovat, proč byla herečka – jako vždy zavalená několika taškami, kabelkami a batohy – tento víkend vyfotografována v dřevácích, když opouštěla své newyorské bydliště. Tato obuv je o něco svéráznější, o něco baculatější než třpytivé podpatky, kterým se Bradshaw tak často dostávala do finančních trablů. Když si však tento paparazzi snímek přiblížíte, všimnete si, že SJP má na zádech také skládací kempingovou židli – je to žena, která zjevně reaguje na volání divočiny.
V návaznosti na fascinaci korkovými espadrilkami v roce 2023 se zdá, že by se skromné dřeváky mohly dočkat velkolepého návratu. Ostatně účastníci kodaňského týdne módy k tomu vybízejí již delší dobu, přinejmenším od sezony jaro – léto 2021 vyrábějí své vlastní klompen značky Hermès, Stella McCartney, Molly Goddard a Acne Studios.
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.