Trendy

Jakou koženou bundu nosit v aprílovém počasí

Zde je vše, co potřebujete vědět o kůži ve dnech, kdy počasí lítá z extrému do extrému. 
Foto: Getty Images
Kožená bunda vždy patřila k těm základním kusům šatníku, k nimž se s radostí uchylujeme uprostřed sezony, právě když se začíná zvyšovat teplota, ale stále ještě není úplně teplo. Přesně pro tuto aktuální příležitost sestavila Vogue seznam trendů kožených bund od té motorkářské a koženého trenčkotu až po bombery.

Motorkářská kožená bunda

Jedním z hvězdných kousků sezony není nic jiného než kožená motorkářská bunda. Poté, co se objevila na všech přehlídkových molech podzim – zima 2022/2023 spolu se závodnickými bundami, koženými rukavicemi a jezdeckými kalhotami inspirovanými motocyklovou výbavou, pokračuje kožený křivák pomalu na vzestupu i tuto sezonu. Rozhodujeme se pro vintage modely s pestrými barvami a spoustou log, jak je vidět na Kendall JennerBelle Hadid, a dokonce i Kylie Jenner.

Kožený bomber

Hodí se stejně dobře k ultramoderní minisukni jako k extra dlouhým džínám: Bunda bomber, inspirovaná americkým letectvím (vzpomeňte si na Toma Cruise ve filmu Top Gun), je rozhodně kouskem, který musíte mít. Poté, co si bomber podmanil drsňáky z osmdesátých let a následně všechny hiphopové hvězdy, si ho oblíbily i značky LoewePrada či Diesel, z nichž každá mu dodala osobitý nádech.

Bunda perfecto

Při pomyšlení na koženou bundu perfecto je těžké nepředstavit si přímo Micka Jaggera, Marlona Branda nebo Jamese Deana, což jsou hudební a filmové ikony, které zanechaly v módě svou stopu a udělaly z tohoto kousku klasiku rock'n'rollového šatníku. Tato nadčasová bunda, která se pomalu vytrácela, se letos v zimě znovu objevila v celé své kráse. Důkazem je Gigi Hadid, která byla v hnědém modelu spatřena v ulicích New Yorku začátkem tohoto měsíce.

Kožený trenčkot

Od sezony k sezoně, nebo lépe řečeno od roku k roku zůstává trenčkot jedním z nejnadčasovějších kousků outfitu. Letošní zimu se rozlučte s klasickým béžovým modelem a raději bojujte s nízkými teplotami stylově tím, že se rozhodnete pro koženou verzi. Právě teď je nejžádanější díky svému elegantnímu půvabu a auře femme fatale.

Obnošená kožená bunda

Kožená bunda s obnošeným efektem je tuto zimu na vrcholu našeho seznamu módních přání. Líbí se nám na ní její vintage aspekt. Díky značce Miu Miu, která před několika sezonami debutovala se svou vlastní verzí, si rychle našla cestu na všechny fashion weeky. 

Kožené sako

Není nic lepšího než blejzr z devadesátých let, který pozvedne váš outfit. Klasické sako od obleku opouští svou formálnost ve prospěch nadměrné estetiky, která je přímo v trendu. Ať už ho stylujete s šaty, kombinací sukně a košile, nebo s mikinou s kapucí, určitě poslouží.
Článek vyšel v originále na vogue.fr.