Beauty talk

Tajemství zářivého vzhledu supermodelky Gisele Bündchen je překvapivě velmi dostupné

Ukázalo se, že „The Body“ si ráda poleží.
Foto: Instagram @gisele
Když se Gisele Bündchen, ambasadorka hodinářské společnosti IWC Schaffhausen, letos na jaře zúčastnila veletrhu Watches and Wonders v Ženevě, Vogue se s brazilskou supermodelkou bavil o její wellness rutině a samozřejmě o jejích oblíbených hodinkách IWC Portugieser Moon Phase. Níže najdete všechny její wellness tipy a triky.

O tom, jak pečuje o své tělo a mysl

„Víte co? Miluju život. Myslím, že mít dobrý přístup je velmi důležitá věc, stejně jako jíst zdravá a plnohodnotná jídla. Právě jsem napsala kuchařku s názvem Nourish, která je plná opravdu jednoduchých a snadných receptů. Opravdu věřím, že jídlo je náš lék."

O důležitosti duchovních praktik

„Vždycky doporučuji meditaci a dechové cvičení; nejenže vás zklidní, ale vytvoří vám v průběhu dne prostor pro odpočinek."

O jednom kousku fitness vybavení, bez kterého se prostě neobejde

„Ráda chodím do posilovny a zvedám činky. Po čtyřicítce jsem si zvýšila zátěž, protože už mi svaly nerostou tak jako dřív. Když cestuji, beru si s sebou gumové pásy, miluju cvičení s odporovou gumou. Dělám jednoduché cviky založené na pilates, které pomáhají udržovat rovná záda a předcházet bolestem."

O hodnotě odpočinku a relaxace

„Pokud vaše tělo není odpočaté a nabité energií, je velmi těžké od něj vyžadovat příliš mnoho. Někdy vstávám super brzy, ale jindy jsem unavená a rozhodnu se, že je důležitější si trochu přispat. Musíte zkrátka naslouchat svému tělu."

O noční rutině

„Vysedávat těsně před spaním někde poblíž elektroniky může pak proces přirozeného usínání dost rušit. Já před spaním piju heřmánkový čaj a čtu si knížku. Je to pro mě takový relax, pokaždé mě to uspí."
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.