Beauty talk

Beauty talk s Tatou Harper. Jsem maximalistka, říká královna přírodní kosmetiky

Během krátké chvíle dokázala přesvědčit celý svět, že přírodní kosmetika může být nejen šetrná k pleti a planetě, ale také maximálně účinná a luxusní zároveň. Vybudovala kultovní značku, kterou milují naprosto všichni. Fashion & Beauty Editorka Cindy Kerberová tentokrát vyzpovídala "Queen of green" Tatu Harper. Hlavní téma? Samozřejmě péče o pleť, ale také kariéra, sny a mnohem více. 

Začátky

Babička milovala kosmetiku a vše kolem ní. Pravidelně pořádala vlastní „spa party“, kam zvala rodinu a přátele. Pomáhala jsem jí připravovat v kuchyni domácí masky a další produkty. Strašně mě to bavilo, byly jsme spolu a vyráběly kosmetiku, kterou jsme pak používaly během party. Samotnou mě však nikdy nenapadlo, že bych mohla pracovat v oblasti beauty. Vystudovala jsem průmyslové inženýrství na Instituto Tecnológico de Monterrey. Více jsem se o kosmetiku začala zajímat až ve chvíli, kdy mému otčímovi diagnostikovali rakovinu. Začala jsem řešit životní styl, každodenní zvyky a zkoumat všechno, co jím a co si dávám na pleť. Zjistila jsem, že produkty, které jsem používala každý den, jsou plné potenciálně nebezpečných látek, ale zároveň jsem nemohla najít žádné přírodní alternativy se stejnými výsledky. Tak jsem se rozhodla, že vytvořím vlastní.

Moje péče o pleť

Jako pracující matka tří dětí jsem ráda, když péči o pleť stíhám za pět minut. Začínám s Regenerating Cleanser, který aplikuji na suchou pleť, abych odstranila všechny nánosy. Věřím v účinky každodenní exfoliace. Pak si dám Hydrating Floral Essence, mám ráda, když mám pleť pořádně nasycenou, když si aplikuji sérum. Tento krok pomáhá. Dalším krokem, tím nejzásadnějším, jsou séra. Momentální používám dvě – Elixir Vitae a Resurfacing Serum na obličej, krk a dekolt. Poté se soustředím na oční okolí, začínám s Elixir Vitae Eye Serum a na něj aplikuji Restorative Eye Cream. Ráda produkty vrstvím, abych si udržela pleť super hydratovanou. Nakonec aplikuji rozjasňující Illuminating Moisturizer a nakonec si pleť promasíruji olejem Retinoic Nutrient Face Oil. Abych ušetřila co nejvíc času, jednotlivé produkty vrstvím v rychlém sledu, nečekám, až se vsáknou. Důležité je začínat od nejlehčích textur. Olej vždy musí být poslední, protože pronikne vším, ale ne vše pronikne přes olej.

Make-up

Pro mě není nic hezčího než zdravě zářivá pleť. Málokdy používám make-up, pokud se líčím, vystačím si s trochou řasenky a tvářenky, kterou nosím v kabelce. Neobejdu se bez Lip & Cheek Tin v odstínu Very Naughty

Relax

Jsem závislá na vaně. Noční koupel je pro mě must-have, o tu se nenechám nikdy připravit. Do vody přimíchávám esenciální oleje, Epsom sůl, mléčný prášek atd. Denně cvičím a medituji, pomáhá mi to se zrelaxovat, vyčistit si hlavu a nabrat novou energii. Mezi moje nejoblíbenější spa patří samozřejmě Tata Harper Spa Room v pařížském hotelu Le Bristol, The Wellness Spa v Blackberry Farms, italská Villa Feltrinelli a švýcarský The Chedi Andermatt.

Já, značka

První zlomový bod přišel hned na začátku, kdy jsem se rozhodla uvést Tata Harper Skincare na trh. Nikdo nevěřil, že je možné vyrobit efektivní, luxusní produkty pouze z přírodních ingrediencí. Bylo to velmi frustrující, ale zároveň mě to pohánělo dál, abych pracovala ještě víc a dokázala všem, že nemají pravdu. Můj cíl byl jasný: vybudovat nejlepší a nejluxusnější kosmetickou společnost na světě. Taková, co bude 100% přírodní, netoxická a kompletně bez umělých látek. Jsem hrdá na to, že jsme v čele nové generace luxusní a bezpečné kosmetiky.

Můj koncept

Věřím, že více je více. Ráda vrstvím a míchám produkty. Nikdy ode mě neuslyšíte o jedné „hero“ ingredienci. Tento koncept a zjednodušený přístup nám není vlastní. Věřím, že péče o pleť by měla být multifunkční. Proto v každé zelené lahvičce najdete více benefitů najednou, některé obsahují i více než 40 účinných látek.

Největší výzva

Největší překážkou nejen pro naši značku, ale celý kosmetický průmysl, jsou obaly. Clean beauty má před sebou ještě dlouhou cestu, co se týče udržitelnosti. Neustále se ptáme sami sebe, jak můžeme udělat obaly ekologičtější. Navíc věci, které jsou udržitelné, nejsou bohužel luxusní a ty luxusní jsou zase z nerecyklovatelných plastů a akrylátů, které končí na skládce. Je to velká výzva, kterou překonáváme krok za krokem. 

Nové trendy

Kolem přírodních látek se děje spousta úžasných inovací. Momentálně všechny zajímá vliv infračerveného světla, vysoce energetického viditelného (HEV) světla, zejména modrého. Kolem mořských ingrediencí se pořád něco děje, světové oceány jsou obrovské a nové objevy přicházejí denně. A konopí, hlavně CBD, se objevuje všude a má velmi zajímavé účinky na pleť.

Můj sen

Přála bych si, aby se z přírodní kosmetiky stal pro každého standard. Průmysl potřebuje eliminovat chemikálie, které se ukazují jako ne úplně bezpečné. Nejde jen o pokožku, ale i o vlasy, nehty atd. Kosmetika by vás měla uklidnit, ne aby vás její složení znepokojovalo.

Vzkaz budoucím generacím

Hledejte odpovědi, buďte zvědaví, ptejte se. Opravdu přemýšlejte o vytvoření produktů, které zlepší ostatním život, ne jen zaplní místo v obchodech. Myslete na to, jak vaše práce udělá svět lepším místem.