Wellness

Blaho digitálního detoxu aneb Jak se odpojit a navázat spojení se svým já?

Přemýšleli jste někdy o tom, jaký vliv má na vaše zdraví neustálé sledování zpráv nebo kontrola notifikací na vašem mobilním zařízení? Digitální technologie přinášejí spoustu výhod, bohužel ale také neblaze ovlivňují psychiku, produktivitu i spánek. Jak tyto dopady eliminovat a jak od nich očistit svoji mysl?
Jaro je v plném proudu a nejen vaše tělo, ale i mysl si žádají řádnou očistu a uvolnění. Nespokojte se však s tím, že si relaxačně-detoxikační proceduru odbydete se zapálenou svíčkou a několika kapkami éterického olejíčku doma v koupelně. Raději se svěřte do rukou zkušených terapeutů. Abyste se ale efektivně odstřihli od svého telefonu, vybírejte taková místa, kde mají mobilní telefony vstup zakázán. 
Například v Mandarin Oriental můžete vyzkoušet Digital Wellness Retreat rituál. Už pouhý vstup do interiéru bude zážitkem. Na místě bývalé renesanční kaple vás usadí do pohodlného křesla, nabídnou lahodný čaj a vyzvou k vypnutí telefonu. Ten bude do konce rituálu uschován ve speciálním obalu s šungitem, kamenem, který jej pročistí. Pak už vás bude čekat tradiční asijský rituál přezutí symbolizující oproštění se od každodenních strastí, abyste mohli zcela zapomenout na svět okolo sebe. Na co dalšího se připravit? Třeba na to, že vám bude terapeut pokládat zvídavé otázky. 

„Jak se dnes cítíte?“

Říkáte si, co je úplně cizímu člověku do toho, jakou máte zrovna náladu? Klid. Zjišťuje váš současný fyzický a psychický stav, aby lépe porozuměl vašim aktuálním potřebám. Když vše zodpovíte, uslyšíte magický zvuk tibetské tingši, signál, že váš první rituál prosycený relaxačním dechovým inhalačním cvičením za využití účinků aromaterapie může konečně začít. Následuje slastná masáž zad, ramen, šíje, rukou a nohou (mimochodem, právě tady se nejvíce kumuluje napětí svalů způsobené častým používáním digitálních technologií, ale i stres). Kompletní uvolnění vám zařídí závěrečná masáž obličeje a pokožky hlavy. Konec rituálu opět zahlásí zvuk tingši. Vaše cesta za očistou tím ale zdaleka nekončí...

Nechte relaxaci doznít...

Terapeut vás doprovodí do odpočinkové části Tea Lounge, kde už pro vás bude připravené občerstvení a také možnost vyzkoušet jednu z nejlepších technik cvičení prožití přítomného okamžiku: Můžete si zkusit vybarvit antistresové omalovánky a získat další proceduru Digital Wellness Retreat zdarma. (Koncem měsíce května bude nejlépe vybarvené omalovánky hodnotit generální ředitel hotelu Duarte Correia, který vybere autora nejlepšího obrázku).

Udržte se v rovnováze i po detoxu

Vaše digitální očista by ale rozhodně neměla finišovat za branami lázní. I doma se snažte popřemýšlet, kdy, kde, proč a jak pracujete s technologiemi a přitom se ujišťovat, že je používáte tím nejvhodnějším způsobem. I proto při odchodu z retreatu dostanete i praktického průvodce, který vás nasměruje, jak si udržet zdravý odstup a balanc mezi opravdovým životem a světem digitálních technologií. Tak nezapomínejte na své já, ani v domácím prostředí.