Wellness

Zvlhčovače vzduchu, které vyřeší problémy se suchou pletí a ještě dobře vypadají

Zatímco píšu tyto řádky, můj nos je ucpaný a sotva dýchám. Když spím, tak určitě vydávám zvuky připomínající motorovou pilu. Opět jsem zapomněl vytáhnout zvlhčovač vzduchu a hned na to doplatil. Připočtěte k tomu moje #outofoffice cestování, suchý vzduch v kabině letadla a třikrát gin s tonikem. Není se čemu divit.
Topná sezona je v plném proudu, a jak teplota v místnostech stoupá vzhůru, vytrácí se ze vzduchu drahocenná vlhkost. Obvykle klesá až na hodnotu kolem 20 %, což je hluboko pod optimální hranicí, která by měla být přibližně 40 až 60 %. Suchý vzduch v místnosti má kromě nepříznivých účinků na dýchací cesty také vliv na to, jak vypadá naše pleť. Jakmile je množství vody ve vzduchu pod normou, začne suchý vzduch odvádět vlhkost prakticky odkudkoliv (tomuto procesu se odborně říká osmóza), pokožku nevyjímaje. Může tak způsobit její podráždění, popraskané rty, pálení očí a dokonce zvýšenou únavu. Zní to jako realita posledních dnů?
Lékaři zvlhčovače vzduchu sice doporučují hlavně pro zmírnění dýchacích potíží způsobených suchým zimním vzduchem, ale ukazuje se, že mohou výrazně zlepšit stav pleti. Dermatologové vám potvrdí, že nejlepším řešením je doplnit zimní rutinu složenou z hydratačních krémů, sér a jemných olejových cleanserů právě o zvlhčovač. Nejenže ochrání před potenciálními viry ve vzduchu, ještě zabrání tvorbě nechtěných šupinek. A to se sakra počítá.
Extra tip: Kromě zvlhčovače vzduchu se ujistěte, že po čištění pleti v zimě nanášíte produkty na navlhčenou pleť. Pokud ji po čištění necháte déle než 60 sekund bez hydratace, začne se z ní okamžitě odpařovat všechna vlhkost a zůstane stažená. Pro dosažení optimálních výsledků by tak mělo být nanášení všech produktů co nejrychlejší.